ΠΑΦΟΣ: Ένα σημείο για διενέργεια rapid tests σήμερα Πέμπτη

Ένα σημείο δειγματοληψίας θα λειτουργήσει σήμερα Πέμπτη για rapid tests, στην Πάφο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Η μονάδα δειγματοληψίας για τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού με rapid test αντιγόνου στην Πάφο θα βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης υπεραγοράς “Lidl”, επί της οδού Αλέξανδρου Υψηλάντη 49, Άγιος Παύλος από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 4.30 μ.μ. το απόγευμα.

Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν χτες 231 rapid tests χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος, στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Εξάλλου χτες πραγματοποιήθηκαν στην Πάφο 432 εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) με 3 θετικά αποτελέσματα και ποσοστό θετικότητας 0,69%.
Εμβολιασμοί

Στο μεταξύ ομαλά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τα άτομα πέραν των 80 ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΓΝ Πάφου Δρ. Σπύρο Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου πρόσθεσε πως οι εμβολιασμοί συνεχίζονται και για τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα των οποίων τα ονόματα στέλνονται από το Υπουργείο Υγείας και μετά από συνεννόηση με τις ιατρικές εταιρείες.

Επεσήμανε δε, πως οι οι εμβολιασμοί γίνονται στο κέντρο εμβολιασμού του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ενώ αύριο Παρασκευή οι εμβολιασμοί θα γίνουν στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς για το προσωπικό και άτομα των οίκων ευγηρίας .

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής εμβολιάστηκαν 180 άτομα από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και στην επόμενη φάση θα εμβολιαστούν όσοι εκφράσουν την επιθυμία.
Τέλος ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί για να μπορέσουμε, όπως είπε, όλοι να συμβάλουμε στην πάταξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Support Local Business
Translate »