spot_img
spot_img
16.9 C
Paphos
Wednesday, October 27, 2021

ΠΑΦΟΣ: Έφτασε με καθυστέρηση η πρώτη πτήση- Πόσες πτήσεις θα έχουμε την εβδομάδα ;

   

Mε την άφιξη της πρώτης επίσημης πτήσης από την Θεσσαλονίκη στις 20:55 το βράδυ της Κυριακής, στην οποία επέβαιναν 128 επιβάτες, σήμανε η επανέναρξη του αεροδρομίου Πάφου μετά στην μετά covid- 19 εποχή. Στην πρώτη αυτή άφιξη της πτήσης παρόν ήταν ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός ανέφερε πως μαζί με την Ελένη Καλογήρου, Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, με την Διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και όλες τις εταιρείες που είναι αρμόδιες στο θέμα της λειτουργίας του αεροδρομίου της Πάφου, επισκέφτηκαν το αεροδρόμιο για να παρακολουθήσουν και να επιθεωρήσουν την διαδικασία άφιξης μέχρι και την έξοδο του τελευταίου επιβάτη από το αεροδρόμιο.

   

Για να δούμε, όπως είπε, αν τα πρωτόκολλα που έχουν σχεδιάσει ακολουθούνται, εάν χρήζουν κάποιας βελτίωσης, και εάν υπάρχουν κάποια προβλήματα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ήδη από σήμερα, ένα πρόβλημα που είχαμε για ταξιδιώτες, επιβάτες, είπε ο κ. Καρούσος, “οι οποίοι θα ταξίδευαν από χώρες οι οποίες είχαν ταξινομηθεί ως χώρες κατηγορίας Γ’, και έπρεπε να πηγαίνουν μια μέρα σε καραντίνα μέχρι να υπάρχει αποτέλεσμα της εργαστηριακής ανάλυσης για τον κορωνοϊό”, δεν θα πηγαίνουν πλέον σε καραντίνα μια ημέρα, αφού συνέχισε, “ τα αποτελέσματα αυτών των αναλύσεων θα γνωστοποιούνται μέσα σε μιάμιση ώρα από την στιγμή που θα λαμβάνεται το δείγμα από την εταιρεία που έχει αναλάβει αυτό το έργο”.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Ο κ. Καρούσος σημείωσε ακόμη πως πριν από την επίσκεψη του στο αεροδρόμιο Πάφου είχε μεταβεί στον αερολιμένα Λάρνακας μετά από κάποια προβλήματα που παρατηρήθηκαν σε πτήσεις με σχετικές καθυστερήσεις.

Όπως εξήγησε, κάποιες πτήσεις είχαν επιλεγεί ώστε όλοι οι επιβάτες να υποβληθούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Ο Υπουργός ανέφερε πως υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις, προσθέτοντας όμως πως έχουν δώσει λύσεις και εκεί, αφού όπως εξήγησε από σήμερα Δευτέρα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, θα αλλάξει ο χώρος που γίνεται ο δειγματοληπτικός έλεγχος.

Ενδεικτικά είπε πως η διαχειρίστρια εταιρεία έχει παραχωρήσει χώρο στο νέο κτίριο του αεροδρομίου, γεγονός, όπως είπε, που θα επισπεύσει την διαδικασία και θα είναι πιο εύκολο για τους επιβάτες.

Πρόσθεσε πως από Τετάρτη αναμένουν να εφαρμοστεί και εκεί η διαδικασία αυτή για όλους όσοι ταξιδεύουν από χώρες που δεν είναι Α’ και Β’ κατηγορίας χώρες, ώστε να μπορούν να κάνουν την ανάλυση εκεί και να περιμένουν ενάμιση ώρα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα και μετά να προχωρήσουν και να κάνουν τον αυτοπεριορισμό τους για δεκατέσσερις μέρες στο σπίτι τους.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Καρούσος είπε πως έχουν κάνει μια πολύ σημαντική προετοιμασία και είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουν σωστά ούτως ώστε όταν και εφόσον οι τουρίστες αποφασίσουν να ταξιδέψουν προς την Κύπρο να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν ένα μεγάλο αριθμό επιβατών.

Εμείς συνέχισε, έχουμε κάνει μια πρόβλεψη μαζί και με την διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων και υπολογίζουμε ότι αυτές τις πρώτες μέρες θα έρθουν 1000 – 1500 επιβάτες ημερησίως, μετά από ένα μήνα αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί γύρω στις 200 χιλιάδες το μήνα και μετά 400 χιλιάδες και Σεπτέμβριο – Οκτώβριο γύρω στις 650 χιλιάδες. επιβάτες.

Στο αεροδρόμιο Πάφου, συμπλήρωσε, υπάρχουν προγραμματισμένες 100 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση για τον Ιούλιο μήνα από 19 χώρες και στο αεροδρόμιο Λάρνακας από 35 χώρες περίπου 400 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

Αυτό ωστόσο, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, αλλάξει αφού αναμένεται να ταξινομηθούν οι χώρες τους ως κατηγορία Α’ και μετά να προγραμματίσουν τις πτήσεις.

Ο κ. Καρούσος είπε πως όλα είναι ρευστά αλλά όσο περισσότερες χώρες ταξινομούνται ως κατηγορία Α που δεν θα χρειάζεται πιστοποιητικό για να ταξιδέψει στην Κύπρο τόσο θα αυξάνεται και η επιβατική κίνηση και ο τουρισμός.

Από την πλευρά της η κ. Καλογήρου εξέφρασε την ικανοποίηση της για την άφιξη των πτήσεων στο αεροδρόμιο Πάφου μετά από τρίμηνη διακοπή.

Έχουν ληφθεί, συνέχισε, όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και του προσωπικού που εργάζεται στα αεροδρόμια με βάση τα πρωτόκολλα που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση.

Οι πτήσεις είπε, θα ξεκινήσουν και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι αυτές σταδιακά θα αυξάνονται, προσθέτοντας πως κυρίως μετά την 1η Ιουλίου θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι πτήσεις από πολλούς προορισμούς .

Η κ. Καλογήρου χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα βγαίνει σε ενάμιση ώρα αφού από την μια δεν θα ταλαιπωρούνται οι επιβάτες και από την άλλη διασφαλίζεται ότι οι κόποι που έγιναν τους τελευταίους μήνες δεν θα παν χαμένοι.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img