ΠΑΦΟΣ: 600 αρχεία παιδικής πορνογραφίας στην κατοχή 36χρονου

Απρόβλεπτες φαίνεται να είναι οι διαστάσεις του διεθνούς φαινομένου παιδικής πορνογραφίας που δυστυχώς αγγίζει για τα καλά και την Κύπρο. Ο τελευταίος εντοπισμός στην Πάφο, 600 αρχείων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, στην κατοχή 36χρονου από τη Συρία, αιτητή πολιτικού ασύλου προκαλεί πραγματικά ανατριχίλα. 

Η επιχείρηση εντοπισμού του πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, κάτω των 13 ετών μάλιστα, στήθηκε από το Αρχηγείο Αστυνομίας και την υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από οδηγίες της Europol. Οι ανακριτές τώρα περνάνε τα αρχεία από το μικροσκόπιο δικανικού ελέγχου σε μια προσπάθεια να ξετυλίξουν την αλυσίδα που αφορά την αποθήκευση τους, τη δημιουργία τους και φυσικά τυχόν αποστολής τους αν αυτή πραγματοποιήθηκε από τα ηλεκτρονικά μέσα που έχει στην κατοχή του ο ύποπτος ή μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που χειρίζεται. 

Παράλληλα ξεκίνησε έρευνα σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές αλλά και κινητά τηλέφωνα που είχε ο 36χρονος Σύρος στην κατοχή του για πιθανό εντοπισμό και άλλων αρχείων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο 36χρονος αιτητής πολιτικού ασύλου, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο διέταξε την προσωποκράτηση του για οκτώ ημέρες για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Support Local Business
Translate »