ΠΑΦΟΣ: 3,5 χρόνια φυλακή σε 39χρονο

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης τριών χρόνων και έξι μηνών σε 39χρονο, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για πράξεις που σκοπούν σε βαριά σωματική βλάβη κατά τέως κατοίκου Πάφου.

Η έκτιση της ποινής ξεκινά από τις 23.7.20, ημερομηνία από την οποία ο κατηγορούμενος τελεί υπό κράτηση στα πλαίσια της υπόθεσης.

Το Κακουργιοδικείο με πρόεδρο τον Δημήτρη Κίτσιο και πάρεδρους τις Μάρω Παπαδήμα και Τούλα Παπαπέτρου, στην 20σέλιδη απόφαση του για την ποινή τόνισε την σοβαρότητα του αδικήματος που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος, το οποίο προβλέπει δια βίου φυλάκιση.
Ένα από τα σοβαρότερα αδικήματα του ποινικού κώδικα, όπως είπε το Δικαστήριο, είναι ο σοβαρός τραυματισμός του θύματος στην κοιλιά και μάλιστα με μαχαίρι, ενώ έκρινε πως η χρήση μαχαιριού από τον κατηγορούμενο δεν ήταν δικαιολογημένη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δέχτηκε όλους τους ελαφρυντικούς παράγοντες που η συνήγορος υπεράσπισης, ποινικολόγος Δρ. Άρτεμις Σαββίδου, έθεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου, δηλαδή την απουσία προσχεδιασμού και προμελέτης από μέρος του κατηγορούμενου, την πρόκληση εκ μέρους του θύματος, τις προσωπικές συνθήκες του κατηγορούμενου και την παραδοχή και μεταμέλειά του.

Επίσης δέχτηκε ότι υπήρξε αμέλεια του θύματος στο να αναζητήσει ιατρική βοήθεια έγκαιρα, γεγονός που τελικά οδήγησε στο θάνατό του, λέγοντας πως τούτα είναι ικανά να επηρεάσουν το εύρος και την έκταση της ποινής, όχι όμως το είδος της, που δεν μπορεί να είναι άλλη ποινή εκτός από την φυλάκιση, η οποία θα εξυπηρετήσει τόσο τη γενική, όσο και την ειδική πρόληψη.

Επιπρόσθετα τόνισε πως η κρίση του Κακουργιοδικείου για την ποινή είναι και θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από οποιαδήποτε επίδραση εξ αιτίας του θανάτου τελικά του θύματος.
Να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος αρχικά ήταν αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, την οποία αρνήθηκε και η υπόθεση οδηγήθηκε σε ακρόαση.
Ακολούθως ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου, τροποποίησε την κατηγορία σε αυτήν των πράξεων που σκοπεύουν σε βαριά σωματική βλάβη και ο κατηγορούμενος προχώρησε σε παραδοχή.

Support Local Business
Translate »