19.4 C
Paphos
Thursday, December 1, 2022

ΠΑΦΟΣ 2017: Σε ανοιξιάτικες διαδρομές του ανοικτού εργοστασίου Πολιτισμού

O πρώτος μήνας της Άνοιξης για το 2016 συνεχίζει με τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης- Πάφος 2017.

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μίτος παρουσιάζει το διετές πρόγραμμα Ηρω-ισμοί το οποίο ενισχύει τη διαπολιτισμική ευαισθησία μέσα από την ενσυναίσθηση και την κατανόηση για τον Άλλο. Η θεματική ενότητα του έργου «Περί Πόλεως» μετατρέπεται σε πηγή έμπνευσης με παρουσιάσεις λογοτεχνικών έργων και ποιητικών αποδράσεων μέσα από το βιβλίο του Σωτήρη Χατζάκη. H Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συνεχίζει σε μουσικές διαδρομές, οπτικογραφημ Μαρτίου 2016 zontawένες παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου της Αγγλίας με το μυθιστόρημα Jane Eyre και το πρόγραμμα κοινωνικής συμμετοχής καλεί το κοινό να τρέξει στο μαραθώνιο της Πάφου εντός μιας διαδρομής μέσα στο χρόνο καλοσωρίζοντας τη φλόγα του Μαραθωνίου.

Το Aarhus2017 συναντά το Πάφος2017
Οι 2 Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης του 2017, Aarhus και Πάφος, συναντώνται στην Πάφο σε ένα εργαστήρι δημιουργίας επαφών, μακροπρόθεσμων σχέσεων και δικτύων ανάμεσα σε καλλιτέχνες, εμπειρογνώμονες και συντονιστές έργων. Οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους αλλά και πρακτικές από πολιτιστικά έργα που είναι ενδιαφέροντα, επιτυχημένα και βιώσιμα. Η δημιουργία ουσιαστικών επαφών, οι ανταλλαγές και η ανάπτυξη σχέσεων ανάμεσα στις δύο Πολιτιστικές Πρωτεύουσες κάθε χρονιάς αποτελούν κεντρικά θέματα όλων των Πολιτιστικών Πρωτευουσών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016, Παλιά Ηλεκτρική 19:00
Ηρω-ισμοί (Παρουσίαση)
Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει το διετές πρόγραμμα Ηρω-ισμοί. Oι δράσεις θα ξεκινήσουν με μια ειδική εγκατάσταση βίντεο στην Πάφο, βασισμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής του Μουττάλου, ενώ θα ακολουθήσει παραμονή καλλιτεχνών στο Grotowski Institute της Πολωνίας, παρουσίαση του μουσικού μέρος των Περσών του Αισχύλου σε Wroclaw, Πάφο και Λεμεσό το 2016 και η ολοκληρωμένη παράσταση το 2017.
Βίντεο εγκατάσταση [email protected] με πολυμέσα 18:00. Προβολή Ντοκιμαντέρ  20:00 «Songs of My Neighbours» (ΜΙΤΟΣ/2015, 50’).
Είσοδος Ελεύθερη

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου  19:00
Περί Πόλεως – Λογοτεχνικές Συναντήσεις εν Πάφω
Η θεματική ενότητα του έργου «Περί Πόλεως» περιλαμβάνει παρουσιάσεις λογοτεχνών και λογοτεχνικών έργων με άμεσες ή έμμεσες αναφορές στην Πάφο. Η Πάφος, ως σημείο λογοτεχνικής αναφοράς, ως  πεδίο μυθιστορηματικής δράσης και ποιητικής απόδρασης, μέσα από το έργο Παφίων δημιουργών.
Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χατζηκωστή από τον Πέτρο Παπαπολυβίου : Σωτηράκης Μαρκίδης – Τα Ευρεθέντα Συναγωγή κειμένων.
Σε συνεργασία με την Εταιρεία Λογοτεχνών Πάφου
Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, Παλιά Ηλεκτρική 20:30
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
L. V. Beethoven: Εισαγωγή Κοριολανός
R. Schumann: Κοντσέρτο για βιολί σε Ρε ελάσσονα, WoO 23
L. V. Beethoven: Συμφωνία αρ. 7 σε Λα μείζονα, έργο 92
Σολίστ: Σίμος Παπάνας (βιολί)
Μαέστρος: Julius Kalmar
Εισιτήρια: €12, €7, €5, €3. Πληροφορίες: www.cyso.org.cy / T: 22463144
Θεσμική συνεργασία του Οργανισμού Πάφος2017 και της ΣΟΚ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, Ιερό Αφροδίτης – Κούκλια 9:30 / Πλατεία Γεροσκήπου 11:00 / Πλατεία Κάστρου 12:00 
Μαραθώνιος μέσα στον Χρόνο
Το πρόγραμμα Κοινωνικής Συμμετοχής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης συμμετέχει στο Μαραθώνιο της Πάφου μεταφέροντας  την Φλόγα του Μαραθώνα  από το Ιερό της Αφροδίτης στα Κούκλια, στους Ιερούς Κήπους της Γεροσκήπου, καταλήγοντας σε μια τελετή στο Κάστρο της Πάφου.
Οι αγώνες δρόμου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6/3/16

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, Παλιά Ηλεκτρική 20:00
National Theatre Live – Jane Eyre (210’)
Μια συμπαραγωγή του Εθνικού θεάτρου της Αγγλίας με το θέατρο Bristol Old Vic βασισμένη στο μυθιστόρημα της Charlotte Bronte, που επαναφέρει, 170 χρόνια μετά, τον αγώνα μιας γυναίκας για ελευθερία και προσωπική ολοκλήρωση.
Σκηνοθεσία: Sally Cookson
Με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους
Είσοδος €10 / €7 Μαθητές, Φοιτητές, Συνταξιούχοι. Εισιτήρια: Γραφεία Πάφος2017

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, Αίθουσα της Γεννήσεως του Σωτήρος, Τάλα 17:00
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Ένα πρόγραμμα με εξαιρετικά εργα πέντε Γάλλων συνθετών
J. Francaix: Κουιντέτο αρ. 1
J. Ibert: Τρία σύντομα κομμάτια
D. Milhaud: La cheminée du roi René (Το τζάκι του Βασιλιά Ρενέ)
C. Debussy: Μικρή σουίτα (διασκ. G. Davies)
G. Bizet: Σουίτα Κάρμεν για κουιντέτο πνευστών

Virginie Bove (φλάουτο), David Perpiñan (όμποε) Γιώργος Γεωργίου (κλαρινέτο), Giovanni Galetti (φαγκότο), Vlad Andrei Buzdugan (γαλλικό κόρνο). Σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Τάλας
Εισιτήρια: €5, €3. Πληροφορίες: www.cyso.org.cy / T : 22463144
Θεσμική συνεργασία του Οργανισμού Πάφος2017 και της ΣΟΚ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ