29.9 C
Paphos
Thursday, July 25, 2024

Φόνος Πέγειας: Προβλήθηκε βίντεο από τον καυγά στην μπυραρία

Συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την ανθρωποκτονία του Βρετανού Robert James Birch στις 24 Ιουνίου του 2018, στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας , που εκδικάζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο με την προβολή σχετικού βίντεο στην μπυραρία όπου διασκέδαζαν ο κατηγορούμενος με την συνοδό του και  οι δύο Βρετανοί πριν το θανάσιμο τραυματισμό του ενός εκ των δύο με το αυτοκίνητο.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι 35χρονος ο Δημήτρης Ιλιτζίδης  ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 39χρονου Βρετανού  Robert James Birch και το αδίκημα της απόπειρας φόνου σε βάρος 32χρονου που τον συνόδευε το μοιραίο βράδυ.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με τον μάρτυρα Α.Π. η κατάθεση του οποίου κατατέθηκε στο Δικαστήριο ως τεκμήριο. Ο κ. Π. αναφέρθηκε στις φωτογραφίες που έβγαλε στο πλαίσιο διερεύνησης του επεισοδίου καθ’ υπόδειξη, όπως ανέφερε στο Δικαστήριο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επόμενος μάρτυρας κατέθεσε ο Κ.Δ.  ο οποίος είναι συγγενής του ιδιοκτήτη μπυραρίας στην οποία  προηγήθηκε το επεισόδιο μεταξύ του κατηγορούμενου και  των δύο Βρετανών πριν το θανάσιμο τραυματισμό του ενός  εκ των δύο. Στο Δικαστήριο προβλήθηκε   σχετικό φιλμάκι από τη μπυραρία .Στο σχετικό βίντεο υπάρχουν μάρτυρες περίπου δέκα στον  αριθμό, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο που δεν είναι οι βασικοί.

Ο  Κ.Δ. ανέφερε στο Δικαστήριο  ότι την 23η Ιουνίου του 2018 πήγε στο μπαρ με τον ξάδερφο του και ιδιοκτήτη του μπαρ. Εκεί συνέχισε, είδε τον κατηγορούμενο με τη φίλη του μέσα στο μπαρ και συγκεκριμένα καθόντουσαν  σε τραπέζι κοντά στην πίστα του κέντρου. Ο ίδιος όπως εξήγησε, επειδή πιάνει φιλικές σχέσεις με τους θαμώνες , άρχισε να κουβεντιάζει με τους δύο Βρετανούς το θύμα και τον φίλο του θύματος.

Σε  κάποια στιγμή είπε, ο μακαρίτης του είπε πως θα κτυπούσε τον 35χρονο κατηγορούμενο και όταν ο ίδιος τον ρώτησε γιατί, τότε το θύμα του είπε επειδή τον είχε δει να κτυπά την κοπέλα που συνόδευε.

Τότε ο μάρτυρας είπε στο θύμα να μην πράξει οτιδήποτε και ότι θα πήγαινε στον ιδιοκτήτη του μπαρ να αναφέρει το συμβάν. Κατά την επιστροφή του ωστόσο, όπως είπε, βρήκε τον 35χρονο στο πάτωμα που είχε κτυπηθεί από το θύμα. Οι Βρετανοί και ο 35χρονος εξήλθαν του μπαρ  ενώ ο μακαρίτης και ο κατηγορούμενος συνέχισαν τον καυγά έξω από το μπαρ και ήρθαν « στα χέρια».

Στην συνέχεια ο 35χρονος κατηγορούμενος ζήτησε την άδεια να εισέλθει στο μπαρ με σκοπό να πάρει την συνοδό του που ήταν εντός του μπαρ και ακολούθως έφυγαν, όπως είπε. Στο πλαίσιο της προβολής του βίντεο ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου ζήτησε από τον μάρτυρα  να αναγνωρίσει τα πρόσωπα που καταγράφονται στο βίντεο.Ο μάρτυρας τα αναγνώρισε και εξηγούσε τα γεγονότα βλέποντας τις εικόνες που κατέγραψε  το σχετικό βίντεο.

Στην αντεξέταση του ο συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου Δικηγόρος Σάββας Μάτσας υπέβαλε την θέση ότι ο αποθανών πήρε την συνοδό του 35χρονου και άρχισαν να χορεύουν. Ο μάρτυρας ωστόσο είπε πως ο ίδιος περιφερόταν στο μπαρ και δεν είδε το συγκεκριμένο συμβάν προσθέτοντας πως και να χόρευαν αυτό δεν σημαίνει οτιδήποτε.

Ο κ. Μάτσας αναφέρθηκε και στις « φούσκες- μπαλόνια » που εκείνο το βράδυ κάποιοι θαμώνες της μπυραρίας χρησιμοποιούσαν ανάμεσα στους οποίους και το θύμα . Τα μπαλόνια είπε ο δικηγόρος γνωρίζει ο μάρτυρας  τι περιείχαν ,ότι δηλαδή περιείχαν  ανάμεσα στα άλλα ναρκωτικές ουσίες και άλλα συστατικά που προκαλούσαν ποικίλες αντιδράσεις.  Ο μάρτυρας είπε ότι τις φούσκες κάποιος τις έφερνε και πως ο ίδιος ποτέ δεν τις έκανε χρήση , όποτε σημείωσε, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι περιείχαν.

Ο δικηγόρος υπέβαλε ακόμη την θέση στο μάρτυρα ότι ο 35χρονος κατηγορούμενος προ του επεισοδίου ποτέ δεν απευθύνθηκε στους Βρετανούς. Το μόνο παράπονο του, όπως είπε, ήταν με την κοπέλα του που κατά κάποιο τρόπο την παρενοχλούσαν.
Επιπρόσθετα ο κ. Μάτσας  υπέβαλε την θέση ότι οι δύο Βρετανοί όχι μόνο ήταν μεθυσμένοι αλλά έκαναν και χρήση ναρκωτικών που περιείχαν οι «φούσκες». Επιπρόσθετα σημείωσε η συμπεριφορά των δύο Βρετανών ήταν πολύ διαφορετική από την συμπεριφορά των άλλων θαμώνων και ότι βρίσκονταν σε μία κατάσταση έντονης ευθυμίας υπό την επήρεια μάλιστα αλκοόλης και ναρκωτικών.

Ο κ. Μάτσας είπε στον μάρτυρα ότι δεν λέει την αλήθεια, και πως οι δύο Βρετανοί ήταν μεθυσμένοι χωρίς να αποκλείεται να είχαν καταναλώσει έξι με επτά ποτά. Ο μάρτυρας ωστόσο ανέφερε πως και με δύο ποτά αν καταναλώσει κάποιος μυρίζει.

Ακολούθησε η κατάθεση του μάρτυρα Α.Σ. επαγγελματία ψαρά που έχει αγκυροβολημένη τη βάρκα του στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας και πηγαίνει για ψάρεμα. Το βράδυ του επεισοδίου λίγο μετά τις 0200 τα ξημερώματα είδε, όπως είπε,  τον 35χρονο με την συνοδό του να βρίσκονται στο νερό με το όχημα τους  στο λιμανάκι . Ο μάρτυρας είπε πως έσπευσε στο μέρος για να τους βοηθήσει.Αν και του ζήτησαν να τους μεταφέρει σε κάποιο ξενοδοχείο,ο ίδιος είπε πως αρνήθηκε πριν να φτάσει στην σκηνή η Αστυνομία και ασθενοφόρο. Μάλιστα ανέφερε πως έδωσε το κινητό του στον κατηγορούμενο ο οποίος πληκτρολόγησε έναν αριθμό και αμέσως έδωσε το ακουστικό στην συνοδό του.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ο 35χρονος κατηγορείται ότι με παράνομη πράξη επέφερε τον θάνατο  στον Robert  James Birch τέως από την Αγγλία. Συγκεκριμένα στις 02:30 της Κυριακής 24ης Ιουνίου 2018, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι στην λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, άγνωστο όχημα χτύπησε δύο πεζούς οι οποίοι περπατούσαν κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου..

Μέλη της Αστυνομίας , μετέβησαν στην σκηνή όπου εντόπισαν άντρα ηλικίας 39 ετών, νεκρό στο έδαφος και το δεύτερο άνδρα ηλικίας 32 ετών τραυματία. Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ λίγο αργότερα λήφθηκε πληροφορία , ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια.

Από το εν λόγω όχημα θεάθηκαν να εξέρχονται δύο πρόσωπα , ένας άντρας και μια γυναίκα. Τα δυο πρόσωπα ηλικίας 35 ετών ο άντρας και 23 ετών η γυναίκα, εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας, να περπατούν στον  κύριο δρόμο Αγίου Γεωργίου Πέγειας και μεταφέρθηκαν στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου.

Ο 35χρονος δεν παραδέχτηκε καμία από τις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει.Το αυτοκίνητο του 35χρονου εντοπίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και ανασύρθηκε από μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και η 23χρονη , ωστόσο στην συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερη , χωρίς να κατηγορηθεί αφού δεν προέκυψαν οποιοδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 11  Ιουνίου του 2019 και το Δικαστήριο διέταξε όπως μέχρι τότε ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ