Οι Ακαμίτες θα ξεναγησουν στη γη τους την Επ. Περιβάλλοντος

ΠτΔ - Τελετή παράδοσης πράξης διορισμού – Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παραδίδει στην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα Κλέλια Βασιλείου την πράξη διορισμού της. // PoR - Instrument of Appointment – Deputy Government Spokeswoman Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades hands over the instrument of appointment to Deputy Government Spokeswoman, Ms Klelia Vasiliou.

Ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Κλέλιας Βασιλείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που φέτος έχει ως ειδικό θέμα τη βιοποικιλότητα, ως Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το διήμερο 6 – 7 Ιουνίου σε ένα περιβαλλοντικό θησαυρό, παρέα με τους ντόπιους.

Ο περιορισμός των κινήσεων μας, που η πανδημία επέφερε, μας απάλλαξε από ξύλινες παλαιότερες πρακτικές, άψυχων ανακοινώσεων ή θεωρητικών παρουσιάσεων σε κλειστές αίθουσες.

Αποφασίσαμε λοιπόν φέτος τιμώντας την πραγματική διάσταση της μέρας να ζητήσουμε από τους Κοινοτάρχες και τους νέους του Ακάμα να μας ξεναγήσουν στη γη τους. Τους ζητήσαμε να μας οδηγήσουν στους περιβαλλοντικούς θησαυρούς που γνωρίζουν και να μας μυήσουν στις πολύτιμες αναμνήσεις τους από τον Ακάμα.

Στις 9 το πρωί της 6ης Ιουνίου θα βρισκόμαστε στο Δημαρχείο της Πόλης Χρυσοχούς για δίωρη συζήτηση με τους Κοινοτάρχες και τους νέους του Ακάμα. Στη συνέχεια όλοι μαζί θα προβούμε σε καθαρισμό της παραλίας της Λίμνης,  για να επιτρέψουμε στις χελώνες να βρουν καθαρές παραλίες, να δημιουργήσουν τους θόλους και να αφήσουν τα αυγά τους. Το απόγευμα σχεδιάζουμε να μπούμε στην καρδιά του Ακάμα με περιήγηση στα πιο ευαίσθητα κομμάτια του, ενώ την Κυριακή θα επισκεφτούμε μία-μία τις Κοινότητές του.

Αναμένουμε αυτή τη συνάντηση με μεγάλη προσμονή διότι ήμασταν πάντοτε της άποψης ότι οι ντόπιοι κατέχουν πολύτιμη γνώση, η οποία, σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες οδηγίες προστασίας των περιοχών ως το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιβάλλει, καθώς και την  επιστημονική γνώση, μπορεί να αξιοποιηθεί ως ασπίδα προστασίας για προστασία του πολύτιμου μας Ακάμα και όλων των πλασμάτων που διαβιούν σε αυτόν.