18.9 C
Paphos
Wednesday, June 7, 2023

Ο Ηρακλής είναι από τους κερδισμένους των εκλογών- Συνέντευξη στο PafosPress

Μέσα από την εκλογική διαδικασία των φετινών βουλευτικών εκλογών και της προεκλογικής περιόδου κάποιοι θα βγουν καρδισμένοι 100% κάποιοι δυστυχώς θα βγουν χαμένοι. Ο Ηρακλής Χριστοφόρου υποψήφιος της Πνοής Λαού σίγουρα είναι ένας από τους κερδισμένους της όλης υπόθεσης.

Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα που θα μετρήσει, ποιοι θα εκλεγούν και ποιοι όχι, αλλά και η όλη παρουσία. Πόσο με λίγα λόγια θα κερδίσεις πόντους ως προσωπικότητα ή κατά πόσο η όλη διαδικασία θα σε “πνίξει”. Αναμφίβολα ο κ. Χριστοφόρου, όπως αποδείχθηκε και από την μέχρι στιγμής δράση του είναι ήδη κερδισμένος αφού κατάφερε με σοβαρότητα και πειθώ να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ο Ηρακλής Χριστοφόρου μίλησε στο PafosPress για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Γιατί κατέρχεσαι ως υποψήφιος;
Κατέρχομαι ως Υποψήφιος Βουλευτής στη Επαρχία Πάφου με ένα νέο ανεξάρτητο Κίνημα την Πνοή Λαού. Ένα Χριστιανικό Πατριωτικό Κίνημα με ευαίσθητους πολίτες που μαζί θέλουμε να αντισταθούμε στην παγκοσμιοποίηση, τη διαφθορά, τον εθνικό ενδοτισμό και την αποδόμηση των παραδοσιακών αξιών μας. Και για να μπορέσουμε και εμείς με την σειρά μας να αλλάξουμε τα κακώς έχοντα στην Κύπρο, αλλά την ίδια στιγμή αν η πόλη μου με τιμήσει με την ψήφο της να εργαστώ για μια καλύτερη Πάφο για μια πόλη σύγχρονη όπου οι Παφίτες θα νιώθουν περήφανοι και όχι πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Γιατί με την Πνοή Λαού;
Γιατί το Πίστη, Πατρίδα, Οικογένεια είναι το τρίπτυχο στο οποίο βασίζετε το Κίνημα Πνοή Λαού κάτι που και εγώ γαλουχήθηκα μέσα στη δική μου οικογένεια και τα δικά μου πιστεύω.

Ποια η θέση σας για τη σημερινή στάση των πολιτών απέναντι στα πολιτικά πεπραγμένα; Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν απαρέσκεια και δυσφορία των πολιτών για τα κόμματα, πως το σχολιάζετε, είναι δικαιολογημένοι;
Η απαρέσκεια και η δυσφορία από τους πολίτες για τα κόμματα είναι απόλυτα δικαιολογημένη αφού δυστυχώς βλέπουν συνεχώς τα παραδοσιακά κόμματα και τους επαγγελματίες πολιτικούς να αποτυγχάνουν στις υποσχέσεις τους και στους λόγους που ο απλός λαός έδωσε την ψήφο του σε αυτούς. Από την άλλη όμως η αντίδραση των πολιτών δεν πρέπει να είναι η απαξίωση και η αποχή που συντηρεί το κατεστημένο αλλά να αντιδράσουν πηγαίνοντας στις κάλπες έτσι ώστε να συντρίψουν το σύστημα.

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται σήμερα η πολιτική ζωή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου;
Χρειάζεται μια μεγάλη αυτομεμψία, απολογία, παραίτηση των παλιών και διεφθαρμένων υπέρ των νέων και ενάρετων. Και για τον λόγο αυτό η θέση της Πνοής Λαού είναι ο ορισμός της θητείας των πολιτικών στα 5 χρόνια και η απόλυτη οριζόντια ψηφοφορία.
Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που θεωρείς ότι αντιμετωπίζει η κοινωνία στο σύνολό της (Παγκύπρια, όχι τοπικά)
Ένα από τα κυριότερα προβλήματα είναι η διαφθορά. Και αυτό είναι απότοκο της αποστασιοποίησης μας από το Θεό και της απώλειας των Ελληνορθόδοξων αξιών μας. Αντικαταστήσαμε την αγάπη προς το Θεό με την αγάπη στο χρήμα.

Μεγάλα σκάνδαλα απασχόλησαν τον τόπο μας, έπληξαν το κύρος της Κύπρου, ποια η δική σας θέση για τα φαινόμενα σήψης, διαφθοράς, αδιαφάνειας;
Τα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η ανοχή και η ατιμωρησία έφεραν την χώρα μας στα χαμηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Πλέον όταν μιλάς για την Κύπρο, οικονομία και ανάπτυξη σε κάποιο ξένο απλά σε βλέπει αδιάφορα αφού δεν μπορείς να του εμπνεύσεις εμπιστοσύνη. Άλλο τόσο και μεγαλύτερο το πρόβλημα και στου Κύπριους αφού έχουμε φτάσει στο μότο πολιτικός = διεφθαρμένος. Θα πρέπει το κράτος πλέον να πάρει τα ανάλογα μέτρα με αυστηρότερες ποινές έτσι ώστε να αποτρέπουν τους πολιτικούς από την κατρακύλα στη διαφθορά.

Τι χρειάζεται η Πάφος για να κάνει το επόμενο βήμα προς τα εμπρός;
Όραμα, προγραμματισμό, ομαδικότητα από όλους του φορείς στην πόλη και επαρχία Πάφου και πιέσεις προς τα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Μόνο ένα παράδειγμα θα αναφέρω, η Πάφος ήταν η πρώτη πόλη της Κύπρου που οραματίστηκε Μαρίνα όμως οι προσωπικές ατζέντες και τα προσωπικά συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών της πόλης μας για το ποιος θα κάνει κουμάντο στη μαρίνα μας οδήγησαν στο αποτέλεσμα η παραλιακή πόλη της Πάφου, η πιο κοντινή πόλη προς την Ευρώπη να μην έχει μαρίνα ούτε καν ένα αγγυροβόλιο ενώ η Λεμεσός και οι άλλες παραλιακές πόλεις να είναι χρόνια μπροστά από εμάς.

Ποια είναι η άποψή σας για τη μάστιγα των ναρκωτικών και πως αντιμετωπίζεται;
Δυστυχώς η μάστιγα των ναρκωτικών εξελίσσετε σε ένα τεράστιο πρόβλημα για την κοινωνία μας και τους νέους. Αν είναι δυνατόν νεαροί 14 χρονών να είναι χρήστες σκληρών ναρκωτικών στην Κύπρο. Και όλο αυτό ξεκινά από προβλήματα εντός της οικογένειας και της ευρύτερης κοινωνίας . Έχει χαθεί η πραγματική επικοινωνία και το ουσιαστικό ενδιαφέρον προς τα παιδιά και τους ανθρώπους γύρω μας, οι ανθρώπινες σχέσεις περνάνε μεγάλη κρίση, ο άνθρωπος νιώθει πιο μόνος από ποτέ μακρία από τις βασικές αξίες και τα Χριστιανικά ιδεώδη . Όταν κάποια στιγμή την δεκαετία του 90 έγινε μια μελέτη εντός των σχολείων μέσης εκπαίδευσης με τα αποτελέσματα να καταδεικνύουν χρήση ναρκωτικών εντός των σχολικών χώρων η τότε υπουργός παιδείας είχε πει ότι οι μαθητές δεν κατάλαβαν την ερώτηση σχετικά με Κόκα και Κόκα Κόλα… Δύο δεκαετίες μετά και ως γονείς ακούμε ότι μέχρι και εμπόριο ναρκωτικών γίνετε μέσα στις σχολικές αυλές. Αν το κράτος από τότε αντιλαμβανόταν την κρισιμότητα της κατάστασης και που θα οδηγούμασταν θα έπαιρνε τα κατάλληλα μέτρα και έτσι αυτό το πρόβλημα δεν θα κατέληγε σε μάστιγα για την Κυπριακή κοινωνία .
Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση των νέων. Θα πρέπει το υπουργείο παιδείας σε συνεννόηση με την αστυνομία να οργανώνει ημερίδες εντός των σχολείων για ενημέρωση των νέων κατά των ναρκωτικών και να αγγίζουν βαθιά το θέμα.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους εκλογείς ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης;
Μείωση της αποχής. Να πάνε στις κάλπες οι συμπολίτες μου και να ψηφήσουν νέα καθαρά κόμματα και θέσεις που εκφράζουν τις αξίες τους. Ευχαριστώ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ