15.9 C
Paphos
Saturday, February 24, 2024

Ο Δήμος Πάφου στηρίζει το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην ανεξάρτητη κριτική επιτροπή


 

Tο  ‘‘Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου’’ γιορτάζει φέτος την ενδέκατη επέτειό του και παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα προβολών στην Πάφο από  14 έως  25 Σεπτεμβρίου 2016.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι Σινεφίλ της Πάφου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ανεξάρτητη επιτροπή μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους με σύντομο σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση  στο [email protected]  ή να τηλεφωνήσουν στο 99798112.

Η VIP κριτική επιτροπή αποτελείται  -μεταξύ άλλων δημιουργών-  από τους διακεκριμένους Παραγωγούς  Vivek Singhania από την Ινδία,  τον George F Roberson από τις ΗΠΑ, τον βραβευμένο Κινέζο σκηνοθέτη Wang Jingguang  καθώς και τον σημαντικό Διευθυντή Φωτογραφίας  Bill  Butler (Jaws, Rocky ΙΙ, Rocky ΙΙΙ, Rocky ΙV, Grease, Νονός, κλπ).

Χώροι Εκδηλώσεων @ Πάφος

Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 100 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες πρόσφατης παραγωγής, που  προέρχονται από 33 χώρες, οι οποίες πρόκειται να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό θεατή και όποιον θέλει να ζήσει την μαγεία του Κινηματογράφου, μέσα από την φρέσκια και δημιουργική ματιά των νέων καλλιτεχνών από όλες τις Hπείρους που διαγωνίζονται για τα βραβεία  «Χρυσή Αφροδίτη»! http://cyiff.cineartfestival.eu/en/festival/program/

Ο υπέροχος χώρος του Κ- Cineplex στο Kings Avenue Mall και το Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου  Νεάπολις  στη Πάφο θα φιλοξενήσουν τους λάτρεις της Έβδομης Τέχνης και θα τους δώσουν μία ευκαιρία να παρακολουθήσουν ευχάριστα ένα μαραθώνιο προβολών. Το φεστιβάλ τιμά τη γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης με  το βραβείο «Χρυσή Αφροδίτη» για τη καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους στο τέλος του Φεστιβάλ. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του Box Office θα δοθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση στην Πάφο.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

α) Το Εργαστήριο – MasterclassWHEEL of FAME – Ο ΤΡΟΧΟΣ της ΦΗΜΗΣ” με την εξαιρετική ελληνοαμερικανίδα ολιστική ενεργειακή θεραπεύτρια Θάλεια Αλεξίου στις 18/9 ώρα 10.00- 16.00 στο ειδυλλιακό μέρος Suite48 στην Πάφο. Το εργαστήριο είναι στα αγγλικά και θα επαναληφθεί στις 21/9.

Μερικά σημεία του εργαστηρίου-Masterclass “Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ  ΦΗΜΗΣ” είναι:

  • O ‘Τροχός της Φήμης (Υour Wheel of Fame) σας’ και πώς λειτουργεί
  • Πως μπορούμε να εξυγιάνουμε τον Τροχό της Φήμης σας, μαθαίνοντας τον τρόπο που τα μυστικά του συνειδητού και του υποσυνείδητου λειτουργούν.
  • Θα αυξήσετε το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο των δυνάμεων σας.
  • Θα μάθετε ποιος είναι ο ρόλος της αγάπης, της ευγνωμοσύνης, πως τις βιώνετε και κατά πόσο έχει να κάνει αυτό με την επιτυχία σας.
  • Θα υπάρξει μία σειρά από διαλογισμούς και θα έχετε την ευκαιρία να δουλέψετε προσωπικά με τη Θάλεια για να εκφράσετε πιο γρήγορα τα όνειρα ή τις προσδοκίες σας.

Κόστος: 150 ευρώ ανά άτομο

Κράτηση / Πληροφορίες: [email protected]

Τηλέφωνα:  00357-99798112, 0030-6972080441

 

β) CYIFF Hollywood Βreakfast, 17/9, 10.00 πμ-1.00 μμ:

«Παρουσίαση αρχικής ιδέας σεναρίου σε σκηνοθέτες και παραγωγούς και Papyrus Trinity Stars Network Pitch Package“.

Προσκεκλημένος ο  Bill Butler.

Για την επιλογή των σεναρίων, θα πρέπει να σταλούν μέχρι δύο σελίδες περίληψη και το σενάριο στο  [email protected] μέχρι τις  5 Σεπτεμβρίου.

γ) CYIFF Hollywood breaking in Through the Lens – Masterclass 24/9, 10πμ-1μμ. Εισηγητής ο διακεκριμένος Διευθυντής Φωτογραφίας Bill Butler.

δ) Το CYIFF Πανσέληνος Πάρτυ  και το CYIFF Πάρτι των Αστεριών στο τέλος  του Φεστιβάλ  θα πραγματοποιηθούν στο Suite 48 στην Πάφο στις 16 και στις 24 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

ε) Η τελετή για τα βραβεία  «Χρυσή Αφροδίτη»  θα πραγματοποιηθεί στο Τεχνόπολις20 στην Πάφο στις 25 Σεπτεμβρίου με καλλιτεχνικό πρόγραμμα κι ελεύθερη είσοδο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πάφου.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι μεταξύ άλλων το ΡΙΚ, η ERT World, η Φωνή της Ελλάδας, το Ράδιο Πάφος και  η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ.

BINTEO 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου 14-25/9/16
https://youtu.be/_YDFOWsDZ0k

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ