O Γλαύκος Καριόλου εξηγεί γιατί ο Πέτρος Μαύρος αξίζει μια θέση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΦΟ!!

 

Αγαπητοί μου ΦΙΛΟΙ,

 

Ο Πέτρος Μαύρος είναι κατά την ταπεινή μου Κερυνειώτικη άποψη μιά ξεχωριστή Παφίτικη προσωπικότητα που σίγουρα αξίζει μια θέση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Γνωρίζει πολύ καλά την πόλη του και ξέρει τις ανάγκες της για τις οποίες όλα τα χρόνια που τον γνωρίζω παλεύει γι’ αυτές. Το υψηλό αίσθημα ευθύνης και η μαχητικότητα που τον διακατέχει, είναι τα πρώτα στοιχεία που προσέχει κάποιος. Ο τρόπος σκέψης, η εμπειρίες από το εξωτερικό στην Ισπανία και Ελβετία, οι καινοτόμες ιδέες του και το όραμα του, είμαι βέβαιος θα βοηθήσουν αφάνταστα στην ορθολογιστική μεταμόρφωση παραμελημένων σημείων της Πάφου που επάξια θα μπορούσε να είναι όχι μόνο για μιά χρονιά μόνο, αλλά για πάντα μιά «πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης».


Ο Πέτρος είναι σήμερα υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και απαιτεί πρώτα από τον εαυτό του και μετά από τους υπόλοιπους, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο καταστεί ο μπροστάρης της πόλης κι όχι ο ουδέτερος παρατηρητής. Έχοντας στο αίμα του την διερευνητική κοινωνικότητα γνωρίζει τα παφήτικα προβλήματα και έχει την διορατικότητα να κάνει έργα και πράξεις έτσι ώστε καμία γειτονία να μην παραμελείται και να μην δημιουργούνται περιοχές 2 ταχυτήτων. Έχει την κατάλληλη φυσική κατάσταση, μόρφωση και εμπειρίες ώστε με πράξεις να βοηθήσει ώστε η Πάφος να καταστεί μια πόλη με λιγότερη μόλυνση, λιγότερα απορρίμματα, λιγότερα βλαβερά υλικά κι αυτό να το διαδώσουν με το παράδειγμα τους, τα ίδια τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και το ίδιο το προσωπικό του δήμου πρώτα. Κάθε απόφαση του ΔΣ θα πρέπει να σέβεται το περιβάλλον και τον πολίτη και να είναι συμβατή με τις περιβαλλοντικές ανάγκες της περιοχής και της πόλης.


Ο Πέτρος Μαύρος διαθέτει, το όραμα, τις ικανότητες, δεξιότητες και τον χρόνο για να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στην Πόλη της Αφροδίτης και του Κινύρα. Θεωρεί τον Δήμο Πάφου σάν τον ισχυρότερο μηχανισμό διευκόλυνσης των πολιτών και όχι ταλαιπωρίας. Όπως οραματίζεται και έντονα προωθεί ο ίδιος, ο δημότης επιβάλλεται να έχει εύκολη πρόσβαση τόσο φυσική όσο και ηλεκτρονική/ψηφιακή σε ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες του δήμου κάθε μέρα όλη μέρα, όλο το χρόνο. Σήμερα δυστυχώς κάποιες υπηρεσίες του δήμου σταματούν ή υπολειτουργούν σε εποχή διακοπών, απογεύματα, κτλ. Αυτές οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι ανεπαρκείς . Προτείνει Ο Πέτρος την απλοποίηση διαδικασιών για άτομα με ειδικές ανάγκες είτε αυτές είναι αναπηρίες, είτε λόγω ηλικίας ή άλλες με κριτήρια που θα θέσει μόλις εκλεγεί, στο Δ.Σ. για έγκριση και θέσπιση. 


Ταυτόχρονα προσεγγίζει τον ευαίσθητο τομέα της οικολογικής συνείδησης και προτείνει την καλλιέργεια πρώτα με εσωτερικά σεμινάρια για τους λειτουργούς του δήμου και μετά εξωτερικά, στους πολίτες, σε χώρους σύναξης, σωματεία, οργανώσεις δίνοντας δυνατά ερεθίσματα και ισχυρά κίνητρα.


Ο Πέτρος Μαύρος διαμέσου της εμπειρίας του στον τουριστικό τομέα προτείνει την κάθετη ενίσχυση της τουριστικής συνείδησης επαγγελματικότητας και φιλοξενίας. Η Πάφος ζει από τον τουρισμό πρωτίστως και επιβάλλεται η δημιουργία δημοτικής τουριστικής πολιτικής που να έχει στόχο την ανάδειξη της τοπικής φιλοξενίας, την ανάπτυξη μιας κουλτούρας ότι «εμείς είμαστε αυθεντικοί και ως αυθεντικοί θα σας καλωσορίσουμε και θα σας κάμουμε να θέλετε να μας γνωρίσετε καλύτερα και πιο πολλές φορές.» καλώντας ουσιαστικά τον πολίτη να γίνει ο πιο καλός πρέσβης της πόλης του και τον τουρίστα να νιώσει δική του την πόλη για όλη του τη ζωή. 


Έχω την ισχυρή άποψη ότι ο Πέτρος Μαύρος με καθαρά χέρια με επαγγελματική ειδικότητα και εξειδίκευση στην προώθηση του τουριστικού τομέα με ακαδημαϊκά προσόντα και εμπειρίες άπειρα χρήσιμες για το μέλλον της πανέμορφης Πάφου θα έχει να προτείνει πάρα πολλά και να εργαστεί σκληρά για την υλοποίηση τους. και Ηδη γνωρίζω ότι προτείνει στους συμπολίτες του ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με τίτλο «Κάθε αυλή και κήπος, κάθε μπαλκόνι και ζωγραφιά!». Την Ενεργοποίηση δηλαδή ενός προγράμματος που να έχει στόχο τον καλλωπισμό των γειτονιών με οδηγίες από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου, με καθοδήγηση έτσι ώστε να φυτεύονται επιστημονικά, αυτά που πρέπει εκεί που πρέπει και ταυτόχρονα να γίνεται ένας υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των αυλών και των μπαλκονιών πολυκατοικιών με την χρήση ακόμη και επιστημονικής υδροπονίας, με διαγωνισμό που να δρα ως κίνητρο.


Για όσους δεν τον γνωρίζεται, εγώ τον γνώρισα μέσα από τα κύματα σαν φανατικό Παφίτη χειμερινό κολυμβητή! Παθιασμένο με τη θάλασσα, την ιστορία, την Κερύνεια και το καράβι της Κερύνειας. Τρελά ερωτευμένο με την Κύπρο «μια καθαρή και υποπράσινη Κύπρουλλα μας παγκόσμιο διαμάντι» όπως λέει ο ίδιος. Πάντα με το όνειρο μιάς ελεύθερης από κατοχικά στρατεύματα και εποίκους ενωμένη Κύπρο. 


Ζεί στην Πάφο, είναι 44 ετών και είναι απόφοιτος του Λυκείου Κύκκου Πάφου. Μετά την στρατιωτική του θητεία, σπούδασε Διεύθυνση Ξενοδοχειακών & Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Σχολή Les Roches στην Ελβετία (1995). Έζησε στην Ισπανία για 10 χρόνια από το 1997 – 2007 όπου εργάστηκε ως Τουριστικός Σύμβουλος σε πολλούς δήμους στην Ισπανία.

 

Επέστρεψε στην Κύπρο το 2007 ίδρυσε την εταιρεία τουριστικών συμβούλων Avantless με δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα, Ισπανία, Αραβικό Κόλπο και Ηνωμένο Βασίλειο. Μαζί με τους συνεργάτες του ψηφιοποίησαν τους ακουστικούς τουριστικούς οδηγούς 27 αρχαιολογικών μνημείων της ελεύθερης Κύπρου σε 6 γλώσσες για λογαριασμό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

 

Παράλληλα ασχολήθηκε με το διαδικτυακό marketing και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων στην ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία μέσα από εγκεκριμένα σεμινάρια της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

Μετά την κρίση του 2013 αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος του που ήταν πάντοτε η κουζίνα. Έτσι από το Φεβρουάριο του 2014 είναι ο ιδιοκτήτης και σεφ της Ταβέρνας «Λέγκω» στη Πάφο. Μιλά, γράφει και διαβάζει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Καταλανικά. Ο Πέτρος έχει δύο δίδυμα παιδιά 20 χρόνων, τον Κάρλο και την Ελένη. Είναι δεσμευμένος με την οφθαλμίατρο Δρ. Χριστίνα Λιασίδου. Είμαι βέβαιος ότι όσοι αγαπούν την πόλη της Πάφου είναι πολύ δύσκολο μέχρι και αδύνατο να ανακαλύψουν καλύτερο, πιο χαρισματικό και προσοντούχο και ισχυρότερο πολεμιστή των συμφερόντων των Δημοτών της Πόλης της Αφροδίτης, από τον Πέτρο Μαύρο. Καλή Επιτυχία Πέτρο!

 

Γλαύκος Καριόλου, Λεωνίδου 9, Κερύνεια Κύπρος, 20/11/2016 στην προσφυγιά.