Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν – Πήρε την Πενσιλβάνια

Τέταρτη μέρα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές με τα ιστορικά ποσοστό συμμετοχής που σημειώθηκαν, μέχρι τα ξημερώματα Σαββάτου ώρα Ελλάδας, οι Αμερικανοί και ο υπόλοιπος πλανήτης εξακολουθεί να μην γνωρίζει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, ακόμη και αν ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται, με βάση τα τελευταία δεδομένα, να βρίσκεται πολύ κοντά στην επικράτησή του έναντι του Ντόναλντ Τραμπ. 

Αυτή η καθυστέρηση του τελικού αποτελέσματος κλιμάκωσε τις εντάσεις σε μια χώρα ήδη βαθιά διχασμένη, και με τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να καταγγέλλει, χωρίς καμία απόδειξη, «κλοπή» στις εκλογές, απειλώντας από την πρώτη νύκτα μετά την ψηφοφορία ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, χωρίς να εξηγήσει επί ποίας βάσεως θα το κάνει αυτό.

Ωστόσο, οι αμερικανικές πολιτείες, που εποπτεύουν την κατά τόπους εκλογική διαδικασία, από εβδομάδες προειδοποιούσαν ότι το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να αργήσει να γίνει γνωστό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην Πενσυλβάνια με τους 20 εκλέκτορες, με καταμετρημένο το 99% ο Μπάιντεν προηγείται, 49,6%. έναντι του Τραμπ με 49,2%

Στη Τζόρτζια με 16 εκλέκτορες ο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 49,4% έναντι 49,3 %του Τραμπ. Η πολιτεία θα διατάξει επανακαταμέτρηση.

Στη Νεβάδα με 6 εκλέκτορες, με καταμετρημένο το 87%, προηγείται ο Μπάιντεν με 49,08% έναντι του Τραμπ με 48,0%

Στη Βόρεια Καρολίνα με 15 εκλέκτορες με καταμετρημένο το 99%  προηγείται Τράμπ με 50,1 % έναντι του Μπάιντεν 48,7% 
 

Δείτε εδώ ζωντανή ροή αποτελεσμάτων 

Support Local Business