Νέο βαρομετρικό φέρνει βροχές και καταιγίδες από απόψε

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο νότια της Ιταλίας επηρεάζει την περιοχή μας και κινείται ανατολικά καθώς εξασθενεί.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και θα αρχίσουν να παρατηρούνται μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες στο δυτικό 1/3 του νησιού και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Μετά τα μεσάνυχτα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένεται σταδιακή γενίκευση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να παρατηρούνται βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους, οι οποίες θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές του νησιού ή και όλες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 έως 20 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αύριο το βράδυ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια, βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κυρίως σε παράλιες περιοχές. Προοδευτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό μισό του νησιού ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ ενώ στο δυτικό μισό του νησιού θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη το βράδυ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κυρίως στα παράλια, βόρεια και ανατολικά τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές αρχικά κυρίως αίθριος παρόλο που πιθανόν να παρατηρούνται λίγες μεμονωμένες βροχές κυρίως στα παράλια. Αργότερα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και βόρεια αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Ώρα έκδοσης: 21:40 Τ.Ω – 29/11/2020

Πηγή kitasweather

Support Local Business