18.9 C
Paphos
Saturday, April 13, 2024

Νέο θαύμα στην Πάφο! Ο Άγιος Εφραίμ «έσωσε» το μάτι νεαρής

Ένα νέο θαύμα δημοσιοποιείται σήμερα για πρώτη φιρα φορά.

Κι αυτή τη φορά πάλιν ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Εφραίμ Νέας Μάκρης μόνο με τη χρήση του θαυματουργικού λαδιού, το οποίο ο ίδιος ο Άγιος φέρνει στο σπίτι του Ραφαήλ Δημητρίου (πνευματικού τέκνου του Αγίου), θεραπεύει μια νεαρή κοπέλα, την Ελένη, που διαμένει στην Πάφο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ίδια, όπως με πληροφόρησε, αλλά και η φίλη της Άννα, είχε τραυματισθεί στο μάτι της, με αποτέλεσμα να έχει τρομερούς πόνους.


Συγκεκριμένα, στις 22 Αυγούστου 2020 , στην προσπάθεια της να βάλει την επιδημιολογική μάσκα η μία άκρη της χάρτινης τσάντας που κρατούσε μπήκε στο δεξιό μάτι της, σχίζοντας την κόρη του ματιού της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει πληγή. Από τον Αύγουστο μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου 2021 επισκεπτόταν τους οφθαλμίατρους της ,μέχρι και τρεις φορές την εβδομάδα ,ενώ παράλληλα ακολουθούσε διάφορες θεραπείες που τις έδειξαν οι γιατροί της.


Λόγω του τραυματισμού αυτού δεν μπορούσε να κοιμηθεί τα βράδια από τους πόνους ,γιατί άνοιγε η πληγή, και δεν μπορούσε να βγει στον ήλιο η’ στον αέρα. Η κατάσταση της είχε φθάσει στο απροχώρητο με πολύ μόλυνση στο μάτι και δεν υπήρχε άλλη θεραπεία παρά η <υπομονή> , έτσι της έλεγαν οι γιατροί της.

Η ίδια παρεκάλεσε τη φίλη της, όταν συναντήθηκαν στις 29 Ιανουαρίου 2021, όπως διευθετήσει νεο ραντεβού και με κάποιο άλλο οφθαλμίατρο, γιατί δεν άντεχε άλλο τους πόνους και τη μόλυνση.


Τότε η φίλη της Άννα έβγαλε από την τσάντα της το θαυματουργό λαδάκι, που της είχαν δώσει ο Ραφαήλ Δημητρίου και ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος ,για να το χρησιμοποιήσει τόσο η ίδια όσο και η εγγονή της ,που έχει εκ γενετής κάποιο πρόβλημα στο μάτι.

Το έδωσε στη φίλη της λέγοντας της: “Ελένη μου, μην με παρεξηγήσεις, αφού εξάντλησες όλες τις δυνατότητες και είδες ότι οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σε κάνουν καλά, πάρε αυτό το λαδάκι του Αγίου Εφραίμ και σταύρωνε το μάτι σου ,τρεις φορές, επικαλουμενη τη βοήθεια του Αγίου. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
Ο Άγιος Εφραίμ έχει κάνει πολλά θαύματα”. Είχε τη διαίσθηση η κυρία Άννα ότι θα μπορούσε να γίνει το θαύμα. Σε τρεις μέρες τηλεφώνησε στη φίλη της λέγοντας της: “Ελένη μου έρχομαι να σε μεταφέρω, όπως σου υποσχέθηκα, για να σε δει ο νέος οφθαλμίατρος, που διευθετήσαμε συνάντηση”. Η απάντηση της Ελένης δεν άφηνε καμιά αμφιβολία. “Άννα μου μην έλθεις, μπορώ πλέον και οδηγώ μόνη μου, το λαδάκι που μου έδωσες το χρησιμοποίησα. Σταύρωσα το μάτι μου τρεις φορές, όπως μου εξήγησες, εις τύπον της Αγίας Τριάδος και αμέσως ένιωσα εντονο κάψιμο στο μάτι μου.Το πρωί αισθάνθηκα ότι είχα σβολάκι μέσα στην άκρη του ματιού μου και με ενοχλούσε, αλλά είχε φύγει ο πόνος.


Ξανασταύρωσα το λαδάκι πάνω στο σβολάκι και αμέσως ενιωσα το σβολάκι να μετακινείται για να βγει από το μάτι μου. Μέχρι το βράδυ είχε φύγει εντελώς και ήταν η πρώτη νύχτα που κοιμήθηκα χωρίς πόνους. Το θαύμα έγινε !!! Το σχίσιμο και η πληγή στην κόρη του ματιού της εξαφανίστηκε ως εκ θαύματος!!! Δύο με τρεις μέρες αργότερα η Ελένη επισκέφθηκε την προσωπική οφθαλμίατρο της, η οποία με θαυμασμό διαπίστωσε ότι το σχίσιμο και η πληγή που είχε η ασθενής της στο μάτι της εξαφανίστηκε και έβλεπε κανονικά. Η Ελένη τότε με συγκίνηση αναφώνησε: “My Ayio is doctor Efraim“!!!


Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνονται τα λόγια του Κυρίου μας: “Τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεω εστίν”(Λκ18,27). Ας έχουμε λοιπόν αδελφοί μου πίστη ζωντανή στο Θεό. Η πίστη δίνει αληθινό νόημα στη ζωή μας!!! Ας θυμόμαστε πάντα ότι η πίστη στο Θεό μπορεί να μετακινήσει βουνά. Το μοναδικό στήριγμα μας είναι ο ίδιος ο Θεός, η Παναγία μας και οι Άγιοι μας!!!

Για χάρη των ευσεβών και εναρέτων ανθρώπων ,που βρίσκονται ανάμεσα μας, των Αγίων Του, ο Θεος παραχωρεί να γίνονται μεγάλα και θαυμαστά έργα.


Για να απαλλαγούμε από τα δεινά μας, την αγωνία και την μοναξιά μας, τις θλίψεις και δοκιμασίες μας, θα πρέπει να ξαναπιστέψουμε στο Θεό, να ξαναθερμάνουμε την κοινωνία μας μαζί Του , με την μετάνοια μας, παραδίνοντας Του και πάλι τις καρδιές μας!!! Γιατί απ’ αυτή τη ζωντανή μας πίστη θα ρεύσει η αγάπη , το έλεος και η χάρις του Θεού, για να θρέψει, να δροσίσει και να αναζωογονήσει τις καρδιές όλων μας!!!

Ας του εμπιστευτούμε λοιπόν την καρδιά μας λέγοντας του: “Πρόσθες ημίν πίστιν , Κύριε “!!!

Αρχιμ. Αλέξιος Εγκλειστριώτης .

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ