Παγκόσμια Ημέρα Νεφρών σήμερα- Όλα τα ευεργετικά που κάνει το νερό!

0
200

Τα νεφρά είναι από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος, καθώς καθαρίζουν το αίμα, φιλτράρουν και αποβάλλουν το νερό και τις ουσίες που δεν είναι απαραίτητες στον οργανισμό, εκκρίνουν αλλά και αδρανοποιούν ορμόνες, ρυθμίζουν το νερό και τις χημικές ουσίες, απομακρύνουν φάρμακα και τοξίνες από το αίμα.

Στην Πάφο αυτή τη στιγμή λειτουργεί η μεγαλύτερη ιδιωτική κλινική αιμοδιάλυσης ενώ μια άλλη αρκεκτών εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται υπό κατασκευή από το κράτος ως προέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου. Αυτά από μόνα τους μας κάνουν να θέλουμε να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για όλα όσα αφορούν το θέμα των νεφρών ειδικά σήμερα Παγκόσμια ημέρα νεφρών.

Δύο από τις μεγαλύτερες μελέτες που έχουν γίνει για την επίδραση του νερού στα νεφρά, κατέδειξαν μειωμένο κίνδυνο μακροπρόθεσμων νεφρολογικών προβλημάτων σε όσους πίνουν καθημερινά άφθονα υγρά.

> Δείτε εδώ λύσεις φιλτραρίσματος του νερού

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ και συμπεριέλαβε περισσότερους από 2.400 εθελοντές ηλικίας 50 ετών και άνω. Όπως έδειξε, όσοι έπιναν σχεδόν 3 λίτρα υγρών την ημέρα, διέτρεχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης χρόνιας νεφροπάθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

> Δείτε εδώ λύσεις φιλτραρίσματος του νερού