Ανακοίνωση διαχειρίστριας εταιρείας Αγίου Νικολαου και πρώην Ράνια στην Κάτω Πάφο

0
436

Η διαχειρίστρια εταιρεία θέλει να εκφράσει την λύπη της σχετικά με τις δηλώσεις και αντιδηλώσεις των αρμοδίων αλλά και των εμπλεκόμενων στα διαδραματιζόμενα γεγονότα. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση η οποία ελπίζουμε να είναι και η τελευταία. 

1.    Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε ότι οι στεγαστικές συνθήκες των συγκροτημάτων μας είναι πολύ καλού επιπέδου από κάθε άποψη και ίσως οι καλύτερες που προσφέρονται σε ολόκληρη την Κύπρο σε αιτητές ασύλου και πρόσφυγες.  Είμαστε στη διάθεση των αρχών να πράξουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να επιλυθεί το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα που υπάρχει, η αποσύνδεση του συγκροτήματος Άγιος Νικόλας από την υδατοπρομήθεια. 

2.    Η οικονομική διαφορά που έχει προκύψει μεταξύ της εταιρίας μας και της τοπικής αρχής  έχει  κληροδοτηθεί από τους πρώην ιδιοκτήτες των υποστατικών και ευρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης η οποία έχει τον τελικό και αδιαμφησβήτητο λόγο να αποφανθεί επί του θέματος.

Η εταιρεία μας δηλώνει και δημόσια την επιθυμία της για άμεση εκδίκαση της υπόθεσης και καλεί το κοινοτικό Συμβούλιο της Χλώρακας να δώσει οδηγίες στους δικηγόρους του να αποταθούν μαζί με τους δικούς μας δικηγόρους να ζητήσουν από κοινού την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης.

3.    Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, την Βουλή και την Επίτροπο Διοίκησης και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων να μας διαφωτίσουν αν μια εταιρεία έχει δικαίωμα να επιλέγει να ενοικιάσει ή να μην ενοικιάσει σε ανθρώπους υποστατικά της στη βάση της εθνοτικής τους καταγωγής ή κοινωνικής τους ομάδας.

4.    Η εταιρεία μας παρέχοντας στέγη σε αυτούς τους ανθρώπους εκτιμούσε ότι ταυτόχρονα με την εξυπηρέτηση των ιδίων συνέβαλλε στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του κράτους για παροχή μεταξύ άλλων κατάλληλης στέγης στους αιτητές ασύλου και στα άτομα με διεθνή προστασία.

Δηλώνουμε έντονα προβληματισμένοι για την δυσμενή θέση που έφερε την εταιρία μας αυτή η κατάσταση και καλούμε τις αρχές να προσφέρουν σε αυτούς τους ανθρώπους εναλλακτικές λύσεις ώστε να μπορέσουμε να αποδεσμευτούμε από αυτή την κατάσταση το συντομότερο δυνατό.

5. Καλούμε οποιονδήποτε ιδιώτη ή επιχείρηση που διαθέτει σπίτι, διαμέρισμα που θέλει να το ενοικιάσει να επισκεφτεί τα 2 αυτά καταλύματα και να δώσει στέγη σε αυτούς τους ανθρώπους.

Αυτοί οι άνθρωποι το 99% είναι σωστοί και καλοί άνθρωποι και είναι η 10η μέρα που είναι χωρίς νερό παράλληλα με τις επιθέσεις επί καθημερινής βασης της αστυνομίας που με βίαιο τρόπο και χωρίς κανένα διάταγμα δικαστηρίου μπαίνει στα σπίτια τους για να τους οδηγήσουν στον αστυνομικό σταθμό Πάφου, να τους κατακρατούν  για 5 με 10 ώρες και μετά να τους αφήνουν να έρθουν πίσω στην Χλώρακα περπατητοί περίπου 5 χιλιόμετρα απόσταση κατά τις πρωινές ώρες κυρίως.   

6.    Τέλος, εκφράζουμε την έντονη δυσφορία μας για τις δημόσιες δηλώσεις που πέραν του γεγονότος ότι αυτές οι δηλώσεις παραπλανούν την κοινωνία, συνιστούν δυσφήμηση για την εταιρεία μας, και έχουμε δώσει οδηγίες στον νομικό μας σύμβολο για καταχωρίσει αγωγή για λίβελλο.

21 Ιανουαρίου 2022