18.9 C
Paphos
Saturday, May 25, 2024

Μουσικοθεατρική παράσταση Jukebox

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου και το Πετρίδειο Ίδρυμα ένωσαν δυνάμεις για ένα αξέχαστο Jukebox το βράδυ της Τρίτης. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των 30χρονων του Πετριδείου Ιδρύματος.
Το μουσικό χρονοδιάγραμμα ένωσε ιστορικά ακούσματα της μουσικής μαζί με την ιστορία ενός κοινότυπου έρωτα, συνεπαίρνοντας τους θεατές σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα από ένα Jukebox , ενώ οι φιλαρμονικοί ήχοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πάφου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ζαχαρία Ευαγγέλου συνδιάστηκαν θεατρικά και μοναδικά με τους εξαίρετους ηθοποιούς Γιώργο Ευαγόρου και Άντρεα Αγαθοκλέους.
Σε χαιρετισμό του ο Μιχάλης Μαραθεύτης πρόεδρος του Πετριδείου Ιδρύματος εξέφρασε την ικανοποίηση του που το Πετρίδειο Ίδρυμα συνεργάζεται στενά με την Φιλαρμονική του Δ. Πάφου. Φέτος είπε το Πετρίδειο Ίδρυμα γιορτάζει τα 30χρονα του προσθέτοντας πως την χτεσινή εκδήλωση την διοργάνωσε το νέο τμήμα Φίλων του Πετριδείου Ιδρύματος.
Εξάλλου η σκηνοθέτης Παυλίνα Φλεβοτομά, ανέφερε πως ο έρωτας και η μουσική είναι πράγματα τα οποία είναι αλληλένδετα, σημειώνοντας πως υπάρχουν ιστορικά τραγούδια για τον έρωτα μέσα στους αιώνες και αυτό προσπάθησαν να αναβιώσουν πάνω στην σκηνή. Πρόκειται συμπλήρωσε, για την ιστορία ενός νέου ζευγαριού, η γνωριμία τους και η κατάληξη της σχέσης τους μέσα από τα ακούσματα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δ. Πάφου.
Επεσήμανε ακόμη, πως η προσπάθεια είναι ομαδική βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι για να βγει αυτή η προσπάθεια. Ακολούθως η κ. Φλεβοτομά αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με τον μαέστρο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δ. Πάφου Ζαχαρία Ευαγγέλου. Συμμετείχε επίσης η Σχολή Χορού Κούλας Λάντα σε χορογραφίες της Χριστιάνας Γεωργίου και Ιωάννας Γεωργίου. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση της για την συμμετοχή σ’ αυτή την παράσταση του Παφίτη ηθοποιού που παίζει και στον ΘΟΚ αυτή την περίοδο του Γιώργου Ευαγόρου και της Άντριας Αγαθοκλέους.
Η κ. Φλεβοτομά είπε ακόμη πως η νεοσύστατη ομάδα Φίλοι του Πετριδείου Ιδρύματος αποτελείται από νεαρά άτομα, που αγαπούν τις τέχνες και τον πολιτισμό, και έχει στόχο να εμπλουτίσει τις εκδηλώσεις του Πετριδείου Ιδρύματος, με νέες δράσεις που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα στην νεολαία. Προσπάθεια μας συνέχισε, είναι να γνωρίσουν όλοι την σημαντική προσφορά του Πετριδείου ιδρύματος, στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.
Ο Ζαχαρίας Ευαγγέλου Μαέστρος Φιλαρμονικής του Δ. Πάφου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μουσικοθεατρική παράσταση στην οποία, όπως είπε, συμμετείχαν εκλεχτοί φίλοι, ηθοποιοί, χορευτές και συνεργάτες που οδήγησαν σε ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι από διάφορους συνθέτες και είδη μουσικής.
Το θέμα μας, συνέχισε ο κ. Ευαγγέλου, είναι το “Jukebox”, ένας πολυδιάστατος κόσμος μουσικής που αντλεί έμπνευση από διάφορες παλιές κινηματογραφικές ταινίες, από τις μελωδίες των πιο διάσημων σκηνών μέχρι τις ρυθμικές λατινικές μελωδίες.
Η μουσική μας συνέχισε, επέτρεψε τους παρευρισκόμενους να ζήσουν το πάθος, το ρομαντισμό και την περιπέτεια της μουσικής μέσα από τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου.
Επεσήμανε επίσης πως η διαχρονική συνεργασία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου με το Πετρίδειο Ίδρυμα έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα πλούσιο πολιτιστικό περιβάλλον και να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στο κοινό αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας.
Ακολούθως ο κ. Ευαγγέλου ευχαρίστησε τον πρόεδρο Μιχάλη Μαραθεύτη και το Διοικητικό συμβούλιο του Πετρίδειου Ιδρύματος για την συνεχή στήριξή τους στην Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου όπως και όλους τους φιλαρμονιστές που εθελοντικά δούλεψαν σκληρά για την προετοιμασία της όλης συναυλίας όπως και πολλών άλλων μουσικών εκδηλώσεων.
Επίσης επί ευκαιρίας ο κ. Ευαγγέλου αναφέρθηκε και στην συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ελλάδας τις 19-21 Απρίλιου με παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας και συναυλία στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών.
Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αφού συνεχάρει όλους τους συντελεστές της μουσικοθεατρικής παράστασης ανακοίνωσε πως ο Δήμος Πάφου θα στηρίξει την μετάβαση της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ελλάδας στις 19-21 Απρίλιου με δαπάνη του Δήμου Πάφου ύψους 32 χιλ. ευρώ.
Επιπρόσθετα ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της επέκτασης του Μαρκιδείου Θεάτρου . Έχουμε υπό απαλλοτρίωση μερικά τεμάχια έναντι αποζημίωσης που μπορεί να δυσαρέστησαν κάποιους συμπολίτες μας, ωστόσο στόχος μας συνέχισε, είναι η επέκταση του Μαρκιδείου Δημοτικού Θεάτρου από 414 θέσεις να επεκταθεί σε 620 θέσεις, με την κατασκευή και διαδρόμων , κατέληξε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ