11.9 C
Paphos
Tuesday, November 28, 2023

Η Μενγκ Γιάο από την Κίνα έχει εντυπωσιαστεί από τη φιλοξενία των Κυπρίων

Η Μενγκ Γιάο είναι μια πολύ εξωστρεφής, χαμογελαστή και ευδιάθετη Κινέζα φοιτήτρια η οποία πήρε ένα αεροπλάνο από την Ιταλία και προσγειώθηκε στην Πάφο, έτσι απλά. Είναι 28 ετών, κατάγεται από την Huainan μια μικρή πόλη δίπλα από την Σαγκάη στην Κίνα και τα τελευταία χρόνια σπουδάζει στην Ευρώπη Οικονομικά. Έδρα της, αν μπορεί να την προσδιορίσει ως τέτοια, όπως ανέφερε, είναι η Ιταλία αλλά μέσω των διάφορων αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους επισκέφθηκε συχνά αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Αποφάσισε λοιπόν να επισκεφθεί την Πάφο με απευθείας πτήση από την Μπολόνια.

Η ίδια μιλώντας στο PafosPress αναφέρει πως ο κόσμος εδώ στην Κύπρο είναι πολύ ευγενικός και είναι εύκολο για την ίδια γιατί “όλοι εδώ μιλάνε καλά Αγγλικά αν και δυσκολεύτηκε να προσανατολιστεί με το Google Map, επειδή όπως σημειώνει δεν υπάρχουν σαφείς και λεπτομερείς πληροφορίες για αρκετά μέρη ή για παράδειγμα τις δημόσιες συγκοινωνίες όπως συνήθως γίνεται στο εξωτερικό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παρόλα αυτά, η Μενγκ Γιάο λέει ότι έστω και αν σε αυτό το κομμάτι δυσκολεύτηκε, η Πάφος της άρεσε πάρα πολύ και ειδικά ο κόσμος εδώ που είναι τόσο φιλικός και ευγενικός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει. Ο σκοπός που αποφάσισε να έρθει στην Κύπρο είναι για να ανακαλύψει τις ομορφιές της αλλά και για να δει κάποια αξιοθέατα τα οποία είδε μέσα από φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Ένας προορισμός τον οποίο οπωσδήποτε θα επισκεφθώ, ανέφερε στο PafosPress, είναι το Μουσείο Υποβρύχιας Γλυπτικής στην Αγία Νάπα το οποίο μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Διαπίστωσα επίσης ότι υπάρχουν αυτή την περίοδο αρκετά events και φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις τα οποία θα προσπαθήσω να επισκεφθώ για να δω από κοντά την κουλτούρα και να ζήσω την καθημερινότητα των ανθρώπων της Κύπρου.

Γνωρίζω είδα αρκετά για την Κύπρο, αναφέρει, μου κάνει εντύπωση η όλη κουλτούρα που υπάρχει για το κυπριακό φαγητό, η παράδοση, η αρχιτεκτονική, τα κτίρια αλλά και οι ρυθμοί που ζουν οι άνθρωποι εδώ στην Πάφο. Έμαθα επίσης, αναφέρει, ότι ακόμη και τον Χειμώνα στην Κύπρο μπορείς να κάνεις πολλές δραστηριότητες από σκι στο βουνό και τα χιόνια μέχρι και να πας θάλασσα την ίδια ημέρα με μόλις μια ώρα διαφορά. Με έχουν γοητεύσει, προσθέτει, αρκετές εικόνες όπως οι ομορφιές της Φύσης στην Πάφο, τα αποδημητικά πουλιά όπως τα φλαμίνκο αλλά και πολλά άλλα τα οποία μπορεί για τον κόσμο εδώ να είναι συνηθισμένα και δεδομένα για μένα όμως που έρχομαι από μια τόσο μεγάλη χώρα μοιάζουν ξεχωριστά και εντυπωσιακά.

Η Μενγκ Γιάο εκτός από τις απαντήσεις για την συνέντευξή της στο PafosPress είχε και πολλές απορίες για τη ζωή εδώ στην Κύπρο. Για τους συμπατριώτες της, πόσο κοινωνικοί είναι, πόσο έχουν ενσωματωθεί στην κυπριακή πραγματικότητα, με τι δουλειές καταπιάνονται και πόσο έχουν γίνει μέρος του Κυπριακού γίγνεσθαι. Εν κατακλείδι ανέφερε ότι θα ήταν μεγάλη της χαρά κάποια μέρα να επιστρέψει στην Πάφο και να εργαστεί από εδώ και γιατί όχι να γίνει η χώρα μας το νέο της ορμητήριο για να γνωρίσει τον υπόλοιπο κόσμο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ