21.9 C
Paphos
Monday, May 13, 2024

Μια διεθνής συγγραφέας ανάμεσά μας ή αλλιώς… “Become Korean in 6 Months”

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Δήμητρα Λάουρα Μελκονίδου


Ένα πρόγραμμα Erasmus, μια φοιτήτρια από την Ελλάδα που συμμετέχει σε αυτό και ταξιδεύει στην Κορέα, η αναπάντεχη γοητεία που η χώρα αυτή ασκεί πάνω της και η προσπάθειά της να… γίνει και η ίδια Κορεάτισσα μέσα σε μόλις έξι μήνες, όση και η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος. Όλα αυτά είναι μόνο η αρχή μιας συναρπαστικής και άκρως ανατρεπτικής ιστορίας που παρακολουθούμε στο πρώτο μυθιστόρημα της νεαρής συμπολίτισσας μας Δήμητρας Λάουρας Μελκονίδου, «Become Korean in 6 Months» («Πώς γίνεσαι Κορεάτης σε 6 μήνες») το οποίο, προς το παρόν, κυκλοφορεί στην αγγλική γλώσσα.

Για την ιστορία να πούμε πως και η ίδια η συγγραφέας χρειάστηκε «να γίνει Κορεάτισσα» για τις ανάγκες συγγραφής του βιβλίου αφού όχι μόνο μελέτησε σε βάθος την ιστορία και την κουλτούρα της Κορέας αλλά έμαθε και τη γλώσσα…

Η ταχύτητα σκοτώνει


Η Δήμητρα Λάουρα Μελκονίδου ή Laura Melkonian όπως είναι γνωστή με το συγγραφικό της όνομα, είναι αρμενικής καταγωγής όμως γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στην Πάφο αφού από το 2006 μετακόμισε με τους γονείς της στην Κύπρο.


Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου, απέκτησε Bachelor Degree in Business Administration στο Neapolis University of Paphos (2013-2017) και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (Master’s Degree in Advertising Marketing and Media) στο University of Essex, Colchester, στη Μεγάλη Βρετανία (2018-2019).


Όπως μας αποκάλυψε, ασχολείται με την συγγραφή από τα 13 της, όμως η αγάπη για το γράψιμο ξεκίνησε από τα πολύ παιδικά της χρόνια: «Από παιδί με θυμάμαι πάντα με ένα μολύβι στο χέρι να γράφω εκθέσεις και μικρές ιστορίες που έπλαθε το μυαλό μου ενώ πάντοτε με γοήτευε ο κόσμος των βιβλίων».


Το 2023 εξέδωσε και κυκλοφόρησε η ίδια το πρώτο της βιβλίο (στην αγγλική γλώσσα) με τον τίτλο «Become Korean in 6 Months». Ο τίτλος του βιβλίου της Λάουρας Μελκονιάν «Become Korean in 6 Months» αποκαλύπτει ήδη ένα μικρό κομμάτι της υπόθεσης αφού «η κεντρική ηρωίδα από ένα σημείο και μετά θέλει να καταφέρει να ενταχθεί στην ζωή της Κορέας όσο γίνεται περισσότερο ή ακόμα καλύτερα, να γίνει Κορεάτισσα σε μια περίοδο έξι μηνών, όσο δηλαδή διαρκεί το πρόγραμμα Erasmus στο οποίο συμμετέχει»


Η συγγραφή του βιβλίου διήρκεσε επτά χρόνια: «χρειάστηκε να κάνω αρκετές μελέτες και έρευνες για την Κορέα αλλά και να μάθω την γλώσσα ως ένα βαθμό. Να πω επίσης πως εκείνο το διάστημα έκανα τις προπτυχιακές μου σπουδές ενώ παράλληλα εργαζόμουν σε part time δουλειά»
Αφορμή για το ιδιαίτερο θέμα του βιβλίου ήταν μια κορεάτικη σειρά που παρακολούθησε.

Η συγγραφέας μαγεύτηκε από την Κορέα και άρχισε να εμπνέεται τη δική της ιστορία που θέλησε να τη μοιραστεί με το αναγνωστικό κοινό: «Εκείνη το διάστημα νομίζω πως είχα στερέψει από καινούργιες ή έστω ενδιαφέρουσες ιδέες. Όταν έτυχε όμως να δω αυτή την κορεάτικη σειρά, ομολογώ πως αρχικά με συνεπήρε το παρουσιαστικό ενός ηθοποιού όμως βαθμιαία άρχισε να κεντρίζει το ενδιαφέρον μου η ίδια η Κορέα και κορεατική κουλτούρα. Αίφνης μου ήρθε η ιδέα να συνδυάσω την όμορφή Ελλάδα με την πλούσια ιστορία, τη μυθολογία και την κουλτούρα της με εκείνη της πρωτόγνωρης, για εμένα, αλλά και ενδιαφέρουσας κουλτούρας της Κορέας και να τα εντάξω όλα αυτά στις σελίδες ενός βιβλίου».


Το βιβλίο, σύμφωνα με τη συγγραφέα, «απευθύνεται σε όλους αλλά κυρίως σε φοιτητές που επιλέγουν να ταξιδέψουν μέσω Erasmus σε μια άλλη χώρα και να ζήσουν για κάποιο διάστημα εκεί, δημιουργώντας φιλίες, σχέσεις, γνωρίζοντας καινούργιους τόπους και δοκιμάζοντας τον εαυτό τους σε αυτή την νέα περιπέτεια». Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που το βιβλίο γράφτηκε εξ αρχής στα αγγλικά παρότι υπάρχουν σχέδια και για μετάφρασή του στην ελληνική. Να πούμε επίσης ότι ήδη η Δήμητρα Λάουρα Μελκονίδου ή Laura Melkonian γράφει ήδη το δεύτερο βιβλίο της το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.


Το βιβλίο της Laura Melkonian «Become Korean in 6 Months» διατίθεται στο Amazon ενώ μπορείτε επίσης να το παραγγείλετε στην ίδια μέσω με DM.


Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί της στα Social Media
Instagram: @thatsallshewrote95 και @imagine_n_write95
Facebook: That’s All She Wrote και Imagine and write

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ