Μέχρι τον Αύγουστο τέλος οι μάσκες;

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος μίλησε για το σημερινό άνοιγμα, αλλά και για το πότε αναμένονται περαιτέρω χαλαρώσεις.

Αρχικά αναφέρθηκε στους χθεσινούς ελέγχους που έγιναν, τονίζοντας ότι το ποσοστό θετικότητας ήταν εξαιρετικά χαμηλό. Πρόσθεσε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες, ο εμβολιασμός και το safe pass θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της οικονομίας.

Τόνισε ότι θα υπάρξει κάποια αύξηση στα ημερήσια κρούσματα, λόγω του ανοίγματος, συμπληρώνοντας ότι η εμβολιαστική κάλυψη πλησιάζει το 40%. «Άρχισαν να εμβολιάζονται και νεαρότερες ηλικίες, οι οποίοι εργάζονται, διακινούνται και βγαίνουν συχνότερα έξω».  

Η ταχύτητα σκοτώνει

Διευκρίνισε ότι τα εμβόλια δεν προκαλούν διαταραχή της έμμηνου ρύσης ή πρόβλημα στην αναπαραγωγική δυσλειτουργία. «Οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα ελέγχεται για προβλήματα στο σύστημα». Τόνισε ότι δεν έχει παρουσιαστεί κάτι τέτοιο και ότι αποτελεί θέμα παραπληροφόρησης.

Στη συνέχεια μίλησε για το ινδικό στέλεχος, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα του θα διαφανούν σε λίγο καιρό. «Κάποιες εταιρείες δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν το ινδικό στέλεχος, ενώ ο ΠΟΥ απάντησε ότι τα εμβόλια δεν τον αντιμετωπίζουν επαρκώς». Διευκρίνισε ότι η Ινδία έχει το δικό της εμβόλιο και ίσως να μην είναι τόσο αποτελεσματικό.

Τέλος ανέφερε ότι η πρόθεση των ειδικών είναι να εμβολιαστεί το 65% του πληθυσμού της Κύπρου μέχρι τέλος Ιουνίου. «Θα υπάρξουν περαιτέρω χαλαρώσεις, αλλά για την ασφάλεια μας θα πρέπει να κρατήσουμε κάποια μέτρα αυτοπροστασίας. Έτσι μέχρι τον Αύγουστο μπορεί να πετάξουμε τις μάσκες».   

Support Local Business
Translate »