27.9 C
Paphos
Saturday, June 15, 2024

Με φυσική παρουσία τα σχολεία τον Σεπτέμβρη η επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας


Επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο και με φυσική παρουσία, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού , Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων στις μάχες της Τηλλυρίας του 1964 που τελέστηκε σήμερα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ραφαήλ στον Παχύαμμο, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως αυτή είναι η διαπίστωση και επιδίωξη και διεθνώς.

Εμείς στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με όλους τους εταίρους συνεργάτες μας, είπε, είμαστε υπ’ ατμόν, σημειώνοντας πως η νέα σχολική χρονιά θα είναι ένας χρόνος που θα λειτουργήσουμε μαζί με την πανδημία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, συνέχισε ο Υπουργός Παιδείας, ότι η πανδημία δυστυχώς είναι εδώ αλλά αυτό δεν θα μας αποτρέψει να λειτουργήσουμε τα σχολεία με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Επεσήμανε επίσης πως η υλικοτεχνική υποδομή είναι έτοιμη, αναφέροντας ενδεικτικά πως είχαν ήδη μια σύσκεψη με τις κεντρικές σχολικές εφορείες.

Διαπιστώνουμε, ανέφερε ο κ. Προδρόμου, ότι αρχικός στόχος που υπήρχε από πέρσι από τον Αύγουστο του 2020 για να εξοπλιστούν με μονοθέσια θρανία τα σχολεία και να αποκτήσουμε την άνεση που χρειάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα ήταν ο προγραμματισμός για περίπου 30 χιλιάδες θρανία. Μέχρι τώρα ωστόσο, παρατήρησε, έχουν εγκατασταθεί σχεδόν 50 χιλιάδες θρανία, άρα εκτίμησε, τα σχολεία θα είναι έτοιμα, καθώς και όλα τα αναλώσιμα τα οποία χρειάζονται και βεβαίως αυτές τις μέρες θα προσδιοριστεί και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε επίσης ότι από την νέα εβδομάδα έχουν οριστεί συναντήσεις με τον συνάδερφο του τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με την Ειδική Επιτροπή Ιατρικών Εμπειρογνωμόνων που έχουν στο Υπουργείο Παιδείας στην οποία συμμετέχει και ο συντονιστής της Γενικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Δρ Τσιούτης και άλλοι γιατροί, εκπρόσωποι του ΠΙΣ και της Παιδιατρικής εταιρείας . Στο πλαίσιο της συνάντησης, συνέχισε, θα δουν ποιες είναι οι συστάσεις που θα δίδονται.

«Αντιλαμβάνονται όλοι ότι όπως όλοι οι χώροι στους οποίους συχνάζουν αρκετά πρόσωπα στην καθημερινότητα, έτσι και στα σχολεία θα πρέπει να υπάρχει η προφύλαξη την οποία παρέχει το safe pass», είπε. Αυτό νομίζω είναι αυτονόητο, συμπλήρωσε. Θα δούμε, ανέφερε, «πως προσδιορίζεται, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν τελικά για τους εμβολιασμούς».

Ακολούθως ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως στο Υπουργείο ταυτόχρονα φροντίζουν τα μαθησιακά αποτελέσματα, αφού, όπως εξήγησε, είναι ήδη δύο χρόνια που λειτουργούμε με κορωνοϊό και χρειάζεται προσοχή.

Επί τούτου, συνέχισε, γίνονται διαγνωστικοί έλεγχοι, ενώ τώρα πρόσθεσε, θα γίνουν και στο Δημοτικό σχολείο και στην προδημοτική . Είπε ακόμη πως μέσα στην χρονιά που μπαίνει σε συνεργασία με την άλλη επιτροπή υπό την προεδρία του Καθηγητή του κ. Φελλά θα διερευνήσουν και τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί σε συναισθηματικό, ψυχολογικό επίπεδο.

Ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε επίσης στην συνεργασία του Υπουργείου τόσο με τους οργανωμένους γονείς, όσο με τους εκπαιδευτικούς για να κάνουν το καλύτερο δυνατό και για να λειτουργήσουν τα σχολεία, αλλά και να αντισταθούμε, όπως είπε, στην απειλή της πανδημίας.
Είπε ακόμη πως την εβδομάδα αυτή μια από τις πρώτες συναντήσεις αφορά τα Πανεπιστήμια. Με τις Πανεπιστημιακές αρχές και με τον Υπουργό Υγείας θα δούμε συνέχισε, με ποιο τρόπο μπορεί να συμφωνηθεί η λειτουργία με φυσική παρουσία. Αυτός είναι ο σκοπός και επιδίωξη όπως και για Δημοτική και Μέση εκπαίδευση, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΗΦ)

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ