Μάθαμε από τι ταρακουνήθηκε ολόκληρη η Πάφος το απόγευμα (ΒΙΝΤΕΟ)

0
422

Σύμφωνα με αποκλειστικές και διασταυρωμένες πληροφορίες του PafosPress η δόνηση που έμοιαζε με σεισμό και το βουητό που ακούστηκε κυρίως στην Πάφο γύρω στις 17:45 το απόγευμα και τα οποία προκάλεσαν αναστάτωση σε ολόκληρη την Επαρχία οφείλονται σε πτήση αεροσκαφών τα οποία επέστρεφαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Ακρωτήρι Λεμεσού.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, σμήνος αεροσκαφών, τέσσερα συγκεκριμένα, τύπου Eurofighter επέστρεφαν στη βάση τους στις Βρετανικές Βάσεις όπου βρίσκονται σταθμευμένα από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τα τέσσερα Eurofighter έφτασαν στην Κύπρο το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου, ενισχύοντας μια ευρύτερη παρουσία του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, ενώ σχετικό βίντεο από την άφιξη τους στο νησί δόθηκε και στη δημοσιότητα (Δείτε πιο κάτω)

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη συγκεκριμένη ώρα δεν έχει παρατηρηθεί καμία άλλη δραστηριότητα ούτε έχει καταγραφεί οποιαδήποτε έκρηξη ή σεισμική δραστηριότητα όπως ανέφερε προηγουμένως σε σχετική ανακοίνωσή του και το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Εκείνο ωστόσο που δεν μπορεί να γίνει προς το παρόν είναι να υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση από αρμόδια Τμήματα και Υπηρεσίες αφού για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να ελεγχθεί το σχέδιο πτήσης και αν τα αεροσκάφη κατά την επιστροφή τους στην Κύπρο πέτασαν σε σχετικά χαμηλό

Αντίστοιχο φαινόμενο όπως αναφέρουν αναγνώστες του PafosPress σημειώθηκε και στο πρόσφατο παρελθόν.

Τι είναι τα Eurofighter Typhoon;

Το Eurofighter Typhoon είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος 4.5ης γενιάς, ευρωπαϊκής κατασκευής. Πρόκειται για ένα αεροσκάφος παντός καιρού, πολλαπλών ρόλων το οποίο κατασκευάζεται από την κοινoπραξία Eurofighter. Το Typhoon είναι ένα από τα πιο προηγμένα δείγματα δουλειάς της ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας, και υπηρετεί στις πολεμικές αεροπορίες 6 χωρών. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ WIKIPEDIA ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ)