6.9 C
Paphos
Wednesday, February 8, 2023

Μαρία Χατζηγιακουμή: “Ο υποψήφιος φοιτητής να βρει τον δρόμο του και να εξασφαλίσει το μέλλον του”

Το γραφείο συμβουλευτικής μαθητών και φοιτητών Everyday Counseling Student Services, με δέκα χρόνια παρουσίας στην Λάρνακα και Επαρχία Αμμοχώστου, έχει βοηθήσει εκατοντάδες μαθητές να πετύχουν εισδοχή σε διεθνείς αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην Κύπρο και εξωτερικό. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη εργασιών του γραφείου μας στην οδό Νίκου Νικολαΐδη 55 στη Πάφο, έναντι του Λυκείου Κύκκου και του Νικολαϊδιου Γυμνασίου. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την ίδια ποιότητα εξυπηρέτησης την οποία εκτίμησαν οι μαθητές και οικογένειές τους τα τελευταία χρόνια.

Πιστεύουμε ότι η επιλογή πανεπιστημίου πρέπει να βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια που θα εγγυηθούν την επαγγελματική επιτυχία του φοιτητή μετά από τις σπουδές. Με τη καθοδήγηση και την εμπειρία των αδειούχων συμβούλων μας οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν Πανεπιστήμιο με βάση ακαδημαϊκά και οικονομικά κριτήρια.

Οι προβληματισμοί των νέων φοιτητών επικεντρώνονται στην εύρεση εργασίας και στην επαγγελματική αποκατάσταση μετά τις σπουδές. Αντιλαμβάνεστε ότι με ένα αριθμό πέραν των 11,000 ανέργων κάτω των 39 χρόνων, αυτοί οι προβληματισμοί είναι εμπεριστατωμένοι. Στο Everyday Counseling Student Services έχουμε ως στόχο μας την σωστή ενημέρωση των φοιτητών για νέους και υφιστάμενους κλάδους σπουδών με προοπτική για το μέλλον βασιζόμενοι πάνω στις μελέτες της Αρχής Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑΝΑΔ).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τα πέντε τελευταία χρόνια, έχουμε επενδύσει στην επέκταση του δικτύου συνεργατών μας που αυτή την στιγμή ξεπερνά τα 170 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα σε 30 χώρες. Με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Κύπριοι μαθητές ψάχνονται για νέους προορισμούς και επιλογές για τις σπουδές τους. Το γραφείο μας είναι άρτια προετοιμασμένο για να εξυπηρετήσει τους μαθητές αυτούς καθώς η εκτενής εμπειρία μας συμπεριλαμβάνει προσβάσεις σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα σε Ολλανδία, Ιρλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Δανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Η.Π.Α, Καναδά και φυσικά Κύπρο και Ελλάδα.

Επίσης να αναφέρουμε ότι ένας ικανοποιητικός αριθμός Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου έχει κρατήσει τα δίδακτρα για Ευρωπαίους φοιτητές στις 9,250 Στερλίνες (όσα δηλαδή πληρώνουν και οι ομογενείς), σαν πόλο έλξης φοιτητών από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ανάλογα με την επιλογή κλάδου σπουδών, μπορούμε να δώσουμε στον υποψήφιο φοιτητή διάφορες επιλογές χωρών και Πανεπιστημίων που να εμπίπτουν στα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας. Για παράδειγμα υπάρχουν αρκετές επιλογές Πανεπιστημίων του εξωτερικού που προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ φοίτηση. Ειδικά για σπουδές στον κλάδο ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ και  ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ υπάρχουν Πανεπιστήμια με αγγλόφωνα προγράμματα όπου το κόστος διδάκτρων είναι αρκετά χαμηλό.   

Το πρόβλημα που εντοπίζουμε είναι ότι δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση για αυτές τις επιλογές και πολλές φορές οι υποψήφιοι φοιτητές αισθάνονται ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο χωρίς να γνωρίζουν ότι υπάρχουν λύσεις. Εμείς έχουμε ως σκοπό μας την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση μέσα από την οποία ο υποψήφιος φοιτητής θα μπορέσει να βρει τον δρόμο του και να εξασφαλίσει το μέλλον του. Αυτό είναι και το μότο του γραφείου μας.

Για το προσωπικό ραντεβού σας καλέστε το 70000827

Ιστοσελίδα: www.everyday-counseling.com

Μαρία Χατζηγιακουμή

Διευθύντρια γραφείου συμβουλευτικής μαθητών και φοιτητών Everyday Counseling Student Services

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ