10.9 C
Paphos
Sunday, February 25, 2024

Μ. Μαραθεύτης: Το Πετρίδειο Ίδρυμα υιοθέτησε πολιτική παραγωγής έργου χωρίς φανφαρισμούς και τυμπανοκρουσίες 

Μιχάλης Μαραθεύτης Πρόεδρος του Δ.Σ.  Πετριδείου Ιδρύματος  σε συνέντευξη του αναφέρεται στις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου για την διοργάνωση των εκδηλώσεων  μετά και την απραξία των τελευταίων χρόνων λόγω της πανδημίας. Ο κ. Μαραθεύτης ανέφερε πως ήδη οι προετοιμασίες έχουν εντατικοποιηθεί  για το Αθλητικό συμπόσιο με φιλοξενούμενους καταξιωμένες αθλητικές προσωπικότητες. Επεσήμανε πως ο μακαριστός Χριστόδουλος Πετρίδης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ευχήθηκε όπως όλοι ακολουθήσουν το παράδειγμα του. Πρόσθεσε επίσης,  πως το Πετρίδειο Ίδρυμα έχει υιοθετήσει μια πολιτική να παράγει έργο χωρίς φανφαρισμούς και τυμπανοκρουσίες.  

Κάνοντας έναν απολογισμό των προηγούμενων μηνών κ. Μαραθεύτη πως θα χαρακτηρίζατε την δράση του Πετριδείου Ιδρύματος; 

Μετά την απραξία των τελευταίων χρόνων λόγω του κορωνοΐού επανερχόμαστε σιγά σιγά στους κανονικούς ρυθμούς. Έχουμε ήδη οργανώσει φέτος την εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού ως επίσης και τη συναυλία σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Πάφου. 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τι να αναμένουμε από το ΔΣ του Πετριδείου Ιδρύματος από τον Σεπτέμβριο και τους επόμενους μήνες ; 

Τον Σεπτέμβριο προγραμματίζουμε το Αθλητικό μας συμπόσιο με φιλοξενούμενους καταξιωμένες αθλητικές προσωπικότητες όπως πάντα. Τον Νοέμβριο θα έχουμε την έκθεση ζωγραφικής με καταξιωμένους καλλιτέχνες της Πάφου και τον Δεκέμβρη θα έχουμε το φιλολογικό μνημόσυνο των Χριστόδουλου και Μαρίας Πετρίδη 

Πόσο δύσκολο είναι το έργο σας για να γίνει κατορθωτός ο απαιτούμενος συντονισμός για την οργάνωση των πολλών εκδηλώσεων πολιτιστικού, κοινωνικού και αθλητικού χαρακτήρα; 

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει σε συνδυασμό με την παρουσία εκλεκτών συνεργατών έχει ευκολύνει αφάνταστα την οργάνωση των εκδηλώσεων αυτών. 

Τι είναι αυτό που αποκομίσατε κ. Μαραθεύτη από την δράση των ευεργετών της Πάφου του ζεύγους Χριστόδουλου και Μαρίας Πετρίδη;Θα χαρακτηρίζατε τον Χριστόδουλο Πετρίδη άνθρωπο με μυαλό με ποικίλες ευαισθησίες και συναισθήματα ; Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και ποια τα διδάγματα που στέλνουν οι αγαθοεργίες του; 

Ο μακαριστός Χριστόδουλος Πετρίδης διακρινόταν για την αγάπη και την ευαισθησία προς τους συνανθρώπους του. Επιστέγασμα αυτών των συναισθημάτων ήταν η δημιουργία του Πετριδείου Ιδρύματος και εν γένει οι όλες δωρεές που έχει κάνει προς την κοινωνία της Πάφου. 

Σίγουρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και μακάρι και άλλοι συμπολίτες μας να ακολουθήσουν τα βήματα του ζεύγους Πετρίδη 

Πόσο σαν βοηθά η συνεργασία των μελών του ΔΣ του Πετριδείου Ιδρύματος για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει το Πετρίδειο Ίδρυμα ; 

Κατ αρχήν υπάρχει μια άριστη συνεργασία των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής που τρέχει σε καθημερινή βάση το ίδρυμα καθώς επίσης υπάρχει και η άριστη συνεργασία με τα μέλη του ΔΣ του ιδρύματος με αποτέλεσμα την προώθηση των στόχων που έχει θέσει το Πετρίδειο Ίδρυμα. 

Ποιο στίγμα δίδει το Πετρίδειο στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου ; 

Θέλω να πιστεύω ότι το Πετρίδειο Ίδρυμα μέσα από την δράση του έχει δώσει ένα δυνατό στίγμα στα πολιτιστικά δρώμενα τόσον της Πάφου όσον και Παγκύπρια. 

Σας διακρίνει μια σεμνότητα και ταπεινότητα…σιωπηλά ως πρόεδρος του Πετριδείου Ιδρύματος παράγεται μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ μεγάλο έργο. Το ίδιο σεμνός άνθρωπος ήταν και ο Χριστόδουλος Πετρίδης; 

Το Πετρίδειο Ίδρυμα έχει υιοθετήσει μία πολιτική να παράγει έργο χωρίς φανφαρισμούς και τυμπανοκρουσίες. Δεν προσπαθούμε να μονοπωλήσουμε τα πολιτιστικά δρώμενα της Πάφου και απόδειξη αυτού είναι το χέρι συνεργασίας που έχουμε απλώσει σε άλλα πολιτιστικά σωματεία της Πάφου όπως τον Λαογραφικό ΌμιλοΠάφου το Κτήμα, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Φιλαρμονική Πάφου το ΕΚΑΤΕ και άλλους. 

Ποια στιγμή μαζί του θα σας μείνει στην μνήμη ; 

Είχαμε μια συνάντηση στο Νοσοκομείο Πάφου. Ο μ. Χριστόδουλος και ο υποφαινόμενος με τον τότε Υπουργό Υγείας κ Φρίξο Σαββίδη όπου μας προτάθηκε η δωρεά αξονικού τομογράφου καθώς και του μηχανήματος μέτρησης της οστικής πυκνότητας. Όταν δε ο κύριος Υπουργός του είπε ότι με την δωρεά αυτή θα σώζονται ζωές ο μ. Χριστόδουλος δάκρυσε και χωρίς δισταγμό απάντησε θετικά στην πρόταση αυτή και έτσι η Πάφος απέκτησε τον πρώτο αξονικό τομογράφο που πραγματικά αναβάθμισε την ποιότητα της ιατρικής στην Πάφο. 

Ποια διδάγματα στέλνει η δράση του Πετριδείου Ιδρύματος και προς τα άλλα Σωματεία και φορείς… 

Η δράση του Πετριδείου Ιδρύματος από μόνη της όσον και η συνεργασία με άλλα σωματεία, φορείς και τον Δήμο Πάφου στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ότι η Πάφος μπορεί να παράγει πολιτισμό επιπέδου και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες πόλεις της Κύπρου σε αυτό τον τομέα. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΤΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ 19.08.2022  

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ