Στα πλαίσια του προγράμματος της κοινωνικής συμμετοχής και των Σχολείων Εν Δράσει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στην πλατεία της Γεροσκήπου εκδήλωση  από τις 09.00-12.00 με την ονομασία LoukoumiArt.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή της Δράσης Γιώργο Γαβριήλ, η γαστρονομία αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του Πολιτισμού κάθε περιοχής και η Γεροσκήπου έχει δημιουργήσει την πιο γλυκιά παράδοση, αφού το λουκούμι είναι το μοναδικό στο είδος του , που κατοχυρώθηκε παγκόσμια με προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) από την Ευρωπαική Ένωση.

“Πρόκειται για την πιο…γλυκιά δημιουργία…!”, τονίζει ο Γιώργος Γαβριήλ

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια μαθητές από επτά δημοτικά σχολεία της Επαρχίας, θα δημιουργήσουν γλυκά-ψηφιδωτά, με θέμα που έχει επιλέξει το κάθε σχολείο  και που οι ψηφίδες του θα αποτελούνται από πολύχρωμα κομμάτια λουκουμιού της Γεροσκήπου.

Τα γλυκά -ψηφιδωτά θα εκτεθούν την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 19.00  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εγκαινίων του Πάρκου Μύθων και Γλυπτικής, στην πιο …γλυκιά δημιουργία… !

Ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης εκ μέρους της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας τόνισε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα πρωτότυπη δράση, στο πλαίσιο του έργου Πάφος-Κήπος των Γεύσεων και αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού θα συμμετάσχουν πέραν των 250 παιδιών.