13.9 C
Paphos
Friday, March 1, 2024

Λίγες οι περιπτώσεις μαθητών που αρνήθηκαν SafePass- Έμειναν στην αυλή

Με την μέχρι στιγμής αναφορά διαφαίνεται ότι παρόλο ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε υπό την σκιά της πανδημίας, ότι τα πράγματα έχουν κυλήσει ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είπε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.

Αναφορικά με την τήρηση «του εθίμου» της πρώτης μέρας με τη χρήση καπνογόνων και φωτοβολίδων, πριν το πρώτο κουδούνι έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Διονυσίου είπε ότι ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις, προσθέτοντας ότι δεν θεωρούν ότι προκάλεσε τις οποιεσδήποτε αναστατώσεις στις σχολικές μονάδες ή έγιναν κακόβουλες ζημιές ή βανδαλισμοί.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Διονυσίου είπε ότι τα παιδιά είχαν σχεδόν στην ολότητα τους πειθαρχήσει με τους κανονισμούς και το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

«Είχαν προσκομίσει μαζί τους το safepass για να μπορέσουν να εισέλθουν στους σχολικούς χώρους. Υπήρχαν και κάποιες μικρές περιπτώσεις σε κάποια σχολεία που αρνήθηκαν. Οι διευθύνσεις των σχολείων ακολούθησαν τις οδηγίες που είχαν από το Υπουργείο Παιδείας και δε θα μπορούσαν να δεχθούν τους μαθητές», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι έγιναν τα παιδιά που δε προσκόμισαν safepass, ο κ. Διονυσίου είπε ότι ειδοποιήθηκαν οι γονείς για να τους παραλάβουν από το σχολείο και να επιτρέψουν πίσω στο σπίτι τους.

Σε ερώτηση για περίπτωση παιδιού του οποίου δεν είχε εντοπιστεί ο γονέας να το παραλάβει, λόγω μη προσκόμισης safe pass, ο κ. Διονυσίου αναφέρθηκε σε μία περίπτωση στη Λεμεσό, όπου τα παιδιά παρέμειναν στην αυλή καθώς, όπως είπε εμπίπτει θέμα ασφάλειας.

«Δεν μπορούν να τα διώχνουν από το σχολείο, αν δεν τα παραλάβει ο γονιός τους, είναι ανήλικα και θα πρέπει να παραμείνουν στην αυλή, χωρίς να εμπλέκονται με τα υπόλοιπα παιδιά για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τις οποιεσδήποτε αρνητικές συνέπειες», σημείωσε.

Αναφορικά με τις κινητές μονάδες για διενέργεια rapid test, οι οποίες από αύριο θα βρίσκονται σε σχολεία, ο κ. Διονυσίου είπε ότι ήταν ένα αίτημα που είχαν καταθέσει οι οργανωμένοι γονείς το καλοκαίρι στον Υπουργό Παιδείας και Υγείας.

«Μας ικανοποιεί ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα με τις κινητές μονάδες για τις δειγματοληψίες, όπως μας ικανοποιεί και το γεγονός για τη δωρεάν δειγματοληψία των παιδιών και για αυτή την σχολική χρονιά», πρόσθεσε.

Τηρήθηκε το «έθιμο» με φωτοβολίδες

Απαντώντας σε ερώτηση ότι παρά τις προειδοποιήσεις του Υπουργείου Παιδείας σε ότι αφορά την αποφυγή του «εθίμου»  για χρήση καπνογόνων και φωτοβολίδων, πριν το πρώτο κουδούνι έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μαθητές τήρησαν το «έθιμο» αυτό, ο κ. Διονυσίου είπε ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις.

«Σίγουρα καμιά σχέση με προηγούμενες χρονιές. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους οργανωμένους γονείς. Ήρθαμε σε επαφή με τα μαθητικά συμβούλια, με τους μαθητές , με τους Συνδέσμους Γονέων. Θεωρούμε και πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι ότι αποφύγαμε τραυματισμούς και τα οποιαδήποτε άλλα δυσάρεστα. Είναι ένα «έθιμο» που χρόνο με το χρόνο θεωρούμε ότι θα εξαλειφθεί. Δεν θεωρούμε όμως ότι προκάλεσε τις οποιεσδήποτε αναστατώσεις στις σχολικές μονάδες ή έγιναν κακόβουλες ζημιές ή βανδαλισμοί. Ήταν ο ενθουσιασμός, ο αυθορμητισμός των νέων τελειόφοιτων μαθητών. Ήθελαν να δείξουν το στίγμα τους.  Έκαναν αυτό που έκαναν για πέντε, δέκα λεπτά πριν να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και μετά όλα κύλησαν ομαλά, πήγαν στις τάξεις τους», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Διονυσίου είπε ότι αναμένουν τις πρώτες ημέρες να δουν πως έχουν κυλήσει τα πράγματα, αν έχουν τακτοποιηθεί οι Συνοδοί των παιδιών για την ειδική εκπαίδευση, αν υπάρχουν προβλήματα με την στελέχωση και με τα βιβλία των παιδιών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ