13.9 C
Paphos
Friday, December 8, 2023

Συνέβη και αυτό στην Πάφο: Κρατήρας “σήκωσε” σπίτι στην Άρμου – Οι φωτογραφίες “μιλάνε” από μόνες τους

Την Κυπριακή Δημοκρατία μηνύει ζεύγος Βρετανών, επειδή ενέκρινε την κατασκευή μιας οικίας στην Άρμου της Πάφου, η οποία βρίσκεται υπό κατάρρευση.

When Simon and Jenny Phillips moved into their luxury villa in Cyprus they were looking forward to many happy years under the Mediterranean sun

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την DailyMail, «όταν ο Simon και η Jenny Phillips μετακόμισαν στην πολυτελή τους βίλα στην Κύπρο, προσδοκούσαν να ζήσουν τα ευτυχισμένα τους χρόνια κάτω από τον Μεσογειακό ήλιο. Αλλά αυτά τα όνειρα κατέρρευσαν σύντομα, όταν το έδαφος άνοιξε κάτω από τα πόδια τους και το οικογενειακό τους σπίτι έγινε ερείπιο».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τώρα το ζεύγος και οι δύο τους κόρες έχουν κολλήσει σε ένα σπίτι αξίας £200,000 «μεταξύ εργοταξίου και εμπόλεμης ζώνης», το οποίο συνεχίζει να καταρρέει.

But those dreams soon came crashing down, when the earth opened up beneath them and reduced chunks of their family home to rubble. Above: Jenny and Simon Phillips outside their ruined home

Ο 50χρονος ιδιοκτήτης πούλησε τα πάντα στη Βρετανία για να αγοράσει τη βίλα το 2008, αλλά δύο χρόνια μετά άρχισαν οι πρώτες ρωγμές.

Η DailyMail αναφέρει ότι ο «ιδιαίτερα βροχερός» καιρός προκάλεσε κατολισθήσεις κάτω από το σπίτι, δημιουργώντας μεγάλους κρατήρες, ενώ προκάλεσε κλίση 12 μοιρών στο γκαράζ.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας ότι τώρα μέρη της πολυτελούς κατοικίας στην Άρμου της Πάφου έχουν υποχωρήσει πάνω από έξι πόδια κάτω από τη γη, ενώ η οικογένεια είναι η μόνη που έμεινε στις κτιριακές εγκαταστάσεις, αφού ήδη πέντε οικογένειες Βρετανών έχουν εγκαταλείψει τα κατεστραμμένα τους σπίτια.

Η οικογένεια κατηγορεί την Κυπριακή Δημοκρατία ότι επιτρέπει σε κατασκευαστικές εταιρείες να χρησιμοποιεί υλικά, τα οποία ανεξάρτητοι μηχανολόγοι έχουν διαπιστώσει ότι είναι προβληματικά.

Now the couple and their two teenage daughters are stuck in ‘a cross between a building site and warzone’ – as their £200,000 home continues to slide downhill

Κάνουν αναφορά σε έκθεση, η οποία -μεταξύ άλλων- υπογραμμίζει ότι «ήταν εις γνώση της Κυβέρνησης ότι υπήρχε γεωλογικό πρόβλημα στην περιοχή, αλλά επέτρεψε στις κατασκευαστικές εταιρείες να κτίσουν, χωρίς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να τη σταθεροποιήσουν και να την ασφαλίσουν».

Επειδή η κατασκευαστική εταιρεία έχει κλείσει, η οικογένεια μηνύει την Κυπριακή Δημοκρατία για αποζημίωση της αξίας της οικίας τους, της οποίας το κόστος για να επισκευαστεί στοιχίζει £210,000, αφού, όπως αναφέρουν, «είναι εντελώς άχρηστη πλέον».

Μάλιστα, η οικογένεια αναφέρει ότι «κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα αγόραζε αυτή την οικία ή οποιαδήποτε άλλη στην περιοχή, το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Δεν μπορούμε να μπούμε από την είσοδο της οικίας, γιατί υπάρχει ένας βαθύς κρατήρας».

Ο 50χρονος ιδιοκτήτης δήλωσε στην DailyMail ότι είναι γεμάτος ενοχές για την απόφαση που πήρε να μετακομίσει με την οικογένειά του στην Κύπρο. «Το όνειρό μας έχει χαθεί. Μας έχουν πάρει τη ζωή που θέλαμε για τα παιδιά μας», συμπληρώνει.

Το δημοσίευμα επικαλείται ένα ανεξάρτητο πόρισμα του 2014, στο οποίο γίνεται λόγος για οικία «ακατάλληλη για διαμονή», αλλά η οικογένεια συνέχισε να ζει εκεί,  αφού δεν ήθελαν να μείνουν άστεγοι, όπως καταγγέλλουν.

Καταλήγει λέγοντας «όταν μετακομίσαμε εδώ, ένιωθα ο πιο τυχερός άντρας στη γη, αλλά τώρα όλο αυτό κατέληξε σε ένα εφιάλτη, στον οποίο είμαστε παγιδευμένοι».

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ