Κορωνοϊός-Κύπρος: Η κρίσιμη βδομάδα και τα πιθανά μέτρα

Κρίσιμη θεωρείται αυτή η βδομάδα τόσο για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας όσο και για τις αποφάσεις που αναμένεται να αποφασιστούν, για πιθανά νέα μέτρα ή μερική χαλάρωση μέτρων ενόψει Χριστουγέννων.

Η επιδημιολογική ομάδα θα ανέβει για άλλη μια φορά τον λόφο του Προεδρικού, την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν τα δεδομένα της επιδημιολογικής εικόνα των τελευταίων ημερών, θα συζητηθούν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ όπως επίσης και το ενδεχόμενο μέτρων που θα ισχύσουν πιθανόν μέχρι τις εορτές των Χριστουγέννων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σημειώνεται πως, μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, δρ Ζωή Δοροθέα Πανά, ανέφερε πως «οποια μέτρα και να αποφασιστούν θα πρέπει να ξέρουμε ότι δυστυχώς θα ισχύουν και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Είναι αυτονόητο ότι θα είναι διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα».

Υπενθυμίζεται πως χθες(23/11) το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 262 νέα κρούσματα του ιού στην χώρα από συνολικά 10,832 τεστ για ανίχνευση της νόσου. Τα 28 αφορούν άτομα τα οποία τις προηγούμενες ημέρες είχαν παρουσιάσει θετικό αποτέλεσμα σε rapid-tests και ακολούθως υποβλήθηκαν σε μοριακή εξέταση.

Νέο συναγερμό σήμαναν τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κλειστές δομές αφού, τα 52 κρούσματα από το πρόγραμμα ελέγχου γηροκομείων και άλλων κλειστών δομών αφορούν σε 37 άτομα από το Ίδρυμα Πέτρου και Παύλου στο Λιοπέτρι και 15 στο στο γηροκομείο στην Περιστερώνα.

Support Local Business
Translate »