Κορωνοϊός: «Εκτοξεύθηκαν» οι αριθμοί- Ανησυχία για νοσηλευτήρια

Συνεχίζονται τα τριψήφια νούμερα  κρουσμάτων στην χώρα μας, με την επιδημιολογική εικόνα να φτάνει σε κρίσιμα σημεία και την ανησυχία να ακουμπάει «κόκκινο».

Χθες(07/11) το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλα 224 νέες λοιμώξεις, μεταξύ των οποίων τα 97 από ιχνηλατήσεις ενώ άλλα 80 αφορούν δειγματοληπτικούς ελέγχους από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η χώρα μας μετράει μέχρι σήμερα 5,557 κρούσματα, καταρρίπτοντας τους τελευταίους μήνες καθημερινά ρεκόρ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παρουσιάζοντας την εθνική αναφορά της Κύπρου για την πανδημία μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, ανέφεραν πως σύμφωνα με τα στοιχεία η  χώρα μας μέσα σε 14 ημέρες κατέγραψε συνολικά 1800 κρούσματα ενώ η διάμεση ηλικία ασθενών είναι τα 33 έτη.

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα των μελών της επιδημιολογικής ομάδας όπως και των ιατρικών λειτουργών βρίσκονται στραμμένα στους νοσηλευόμενους με το σύστημα υγείας να εκπέμπει από τώρα SOS.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας μέχρι χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 54 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα πέντε στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έξι ασθενείς, ενώ άλλα 10 άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.

Σε μια προσπάθεια να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, ο ΟΚΥπΥ και η διεύθυνση του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού είναι έτοιμο στη βάση σχεδιασμού, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο 5ος όροφος για τις ανάγκες της πανδημίας, καθώς ο αριθμός των ασθενών στο Νοσοκομείο Αναφοράς συνεχίζει να καταγράφει αύξηση.

Σύμφωνα εξάλλου με τη διεύθυνση του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού, στον 5ο όροφο συνεχίζει να λειτουργεί το Καρδιολογικό Τμήμα και έχει μεταφερθεί σε άλλο όροφο μόνο το Ογκολογικό Τμήμα, ώστε ο χώρος να χρησιμοποιηθεί για ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού.

Support Local Business
Translate »