Κλειδώνει ο χάρτης αποκλιμάκωσης των μέτρων: Στο Προεδρικό οι επιδημιολόγοι

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και του αριθμού των νοσηλευομένων τις τελευταίες ημέρες θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης, που θα έχει στις 10.00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με την επιδημιολογική ομάδα, ώστε να κλειδώσει ο οδικός χάρτης αποκλιμάκωσης.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν αύριο μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Θα ακολουθήσει στις 19.00 απόψε σύσκεψη με τον ΠΑΣΥΞΕ, για εξέταση της επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων και αύριο το πρωί στο Προεδρικό θα μεταβούν οι κοινωνικοί εταίροι για ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από την επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών θα εξαρτηθεί η υλοποίηση των αποφάσεων για τις νέες χαλαρώσεις, που περιλαμβάνουν άνοιγμα των χώρων εστίασης στις 16 Μαρτίου και επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου στα θρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι επιδημιολόγοι επιμένουν σε μικρά βήματα μέχρι το τέλος του μήνα, οπόταν θα αυξηθεί περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη, η οποία αναμένεται να φτάσει το 40% με 45%.

Υπενθυμίζεται ότι οριακή παραμένει τις τελευταίες μέρες η επιδημιολογική εικόνα. Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες 352 νέα κρούσματα από σύνολο 40.890 εργαστηριακών διαγνώσεων, ενώ δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών. Το ποσοστό θετικότητας διαμορφώθηκε στο 0,86%. 145 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, εκ των οποίων οι 25 σε σοβαρή κατάσταση και 15 είναι διασωληνωμένοι.

Πηγή: Sigmalive

Support Local Business