Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο – Από τις 6 το πρωί

Κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης (1/4).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχής δυνατόν να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα. 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο βορειοδυτικά της Κύπρου αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα βελτιωθεί.

Απόψε, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ, κυρίως αρχικά, αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, πιθανό να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, νωρίς το πρωί αναμένονται μεμονωμένα φαινόμενα βροχών ή καταιγίδας, στο δυτικό μισό του νησιού, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και τοπική χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και στα προσήνεμα ή σε καταιγίδα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και τοπική χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά. Αργότερα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα παράλια και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα παράλια και στα ορεινά. Αργότερα αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και σε ανατολικές-νοτιοανατολικές παράλιες περιοχές. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Το βράδυ ο καιρός θα σημειώσει σημαντική βελτίωση.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται σταδιακά αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Support Local Business
Translate »