Κατάπτυστο το ψήφισμα της πλειοψηφίας της Βουλής για τις διαρροές προς τον Al Jazeera [του Γιώργου Γιαλλούρη]

Πραγματικό όνειδος συνιστά το ψήφισμα της πλειοψηφίας των βουλευτών το οποίο καταγγέλλει τη διαρροή προς τον Al Jazeera! Κατ’ αρχήν βρίσκονται σε αντιδιαστολή με την τεράστια πλειοψηφία του κυπριακού λαού, η οποία όχι μόνο επικρότησε αλλά επιβεβαίωσε ότι οι πολιτικά άριστοι, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης κατά κύριο λόγο, υπηρετούν τους οικονομικά άριστους, που λυμαίνονται το κράτος μας από τον καιρό της δημιουργίας του. Οι υπηρέτες του κεφαλαίου έπραξαν όπως πάντοτε. Ως γνήσιοι λαοπλάνοι έθεσαν μπροστά «το καλό του τόπου μας και του λαού μας».

Εκ δευτέρου βλέποντας ποια κόμματα στήριξαν αυτό το κατάπτυστο ψήφισμα, επιβεβαιώνεται το απόφθεγμα πως «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο ενός καθάρματος- Patriotism is the last refuge of a scoundrel», Σάμιουελ Τζόνσον, βρετανός συγγραφέας). Οι οποίοι πολιτικάντηδες και λαοπλάνοι αντί να στρέψουν τα πυρά τους σε όσους έφτιαξαν ένα πρόγραμμα που προάγει τη διαφθορά, τα βάζουν με όσους την πολεμούν. Αντί να απαιτήσουν κάθαρση, πραγματικές τιμωρίες, αλλαγές νοοτροπίας, κυνηγούν φαντάσματα! Κι αναμένουμε μάλιστα σωτήρια από δαύτους…

Σύμφωνα με δημοσιογραφικό ρεπορτάζ (Χαραυγή, 19.3.2021, σελ. 9) «το ψήφισμα κατατέθηκε από τον Μαρίνο Σιζόπουλο και εγκρίθηκε από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ και Αλληλεγγύη. Αντίθετα, εναντίον του ψηφίσματος τάχθηκε το ΑΚΕΛ, ενώ οι Οικολόγοι τήρησαν αποχή. Επίσης, το ΔΗΚΟ έσπασε σε τρία κομμάτια, αφού μία μερίδα βουλευτών του κόμματος ψήφισε υπέρ, μία μερίδα εναντίον και ο Πανίκος Λεωνίδου τήρησε αποχή».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτή η στάση δείχνει πως δεν μπορεί ο λαός να αναμένει σωτηρία από πολιτικούς τύπους οι οποίοι παρουσιάζονται ως εθνοσωτήρες. Εάν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί ταγοί και οι υπηρεσιακοί συνεργάτες τους στις ανώτερες βαθμίδες της Δημόσιας Υπηρεσίας, ευθύνονται μια φορά για τα χάλια μας στο θέμα των διαβατηρίων, η συγκεκριμένη στάση της πλειοψηφίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δικαιολογεί και επιβραβεύει αυτές τις συμπεριφορές και ωσάν να τους λέει «συνεχίστε να κλέβετε».

Η πολιτική- ηθική κατάπτωση είναι παρούσα. Ο Βασιλιάς είναι γυμνός! Επιβάλλεται αλλαγή πλεύσης!

Το ΑΚΕΛ ουσιαστικά εκπροσωπεί μέσα από τις κοινωνικο-οικονομικές του θέσεις και προτεραιότητες την τεράστια πλειοψηφία του λαού μας που όχι μόνο δεν αποδέχεται τέτοιες συμπεριφορές αλλά αναγνωρίζει πως το λογαριασμό, αυτή η πλειοψηφία θα πληρώσει, όπως έγινε και με τη λεγόμενη «διάσωση των τραπεζών». Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί τη διαφθορά ως καρκίνωμα, αφού «Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μόνο η διαφθορά κοστίζει στην οικονομία της ΕΕ 120 δισ. EUR ετησίως, ποσό ελάχιστα μικρότερο από τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και λίγο παρακάτω «Η ύπαρξη λιγότερων πόρων λόγω των πρακτικών διαφθοράς μπορεί να είναι επιζήμια για την κοινωνική προστασία ». Γι’ αυτό επιβάλλεται το ΑΚΕΛ να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη διαφθορά, γιατί μόνο έτσι θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά όσους μας εκπροσωπεί.

Το ΑΚΕΛ οφείλει να προβάλει ξεκάθαρα ενώπιον του κυπριακού λαού τη δική του θέση, να τεθεί επικεφαλής μιας σταυροφορίας κάθαρσης και απονομής δικαιοσύνης, πραγματικής και όχι χαϊδέματος. Η διαχρονική στάση συνέπειας απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς είναι το διαβατήριο του ΑΚΕΛ προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί δεν τα φάγαμε όλοι μαζί! Γιατί δεν κλέβουμε όλοι μαζί!

Γιώργος Γιαλλούρης,
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ

Support Local Business
Translate »