Καταγγελία στην Αστυνομία από Υπ. Υγείας για εταιρεία που διενεργεί rapid τεστ

Κατά τους συνήθεις ελέγχους που διενεργεί το Υπουργείο Υγείας πριν την αποπληρωμή τιμολογίων επιχειρήσεων, με τις οποίες διατηρεί συμβάσεις για παροχή υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι σε περίπτωση εταιρείας που διενεργεί δειγματοληψίες στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου του πληθυσμού και των εργαζομένων με rapid tests αντιγόνου, υπήρξε εις διπλούν δήλωση στοιχείων για άτομα που φέρονται να υποβλήθηκαν σε τεστ σε διαφορετικά σημεία (στον εργασιακό τους χώρο και σε σημείο δειγματοληψίας) την ίδια μέρα.

Σε επικοινωνία του Υπουργείου Υγείας, τα συγκεκριμένα άτομα ανέφεραν υπεύθυνα ότι είχαν υποβληθεί σε τεστ μόνο στον εργασιακό τους χώρο και όχι σε σημείο δειγματοληψίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Υπουργείο Υγείας καθηκόντως προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, ώστε να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται ποινική υπόθεση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας ζήτησε και αναμένει τη νομική καθοδήγηση από τη Γενική Εισαγγελία για περαιτέρω χειρισμό της συγκεκριμένης εταιρείας στο πλαίσιο της ισχύουσας και μελλοντικών συμβάσεων.

πηγή sigmalive

Support Local Business
Translate »