Καραγιάννης: «Mόνο με ένα τύπου lockdown θα σταματήσουμε την εξάπλωση»

Δεν μπορούμε να πούμε ότι τα μέτρα δεν απέδωσαν, ίσως να μην απέδωσαν το αναμενόμενο ή τόσο γρήγορα όσο έπρεπε, ανέφερε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» για τα αυξημένα κρούσματα.  

Η τάση ιδιαίτερα στη Λεμεσό είναι να μην πέφτουν οι αριθμοί και μάλιστα να αυξάνονται και θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει κάτι περισσότερο, σημείωσε. Από εκεί και πέρα, τόνισε, εάν κάποια μέτρα επεκταθούν σε όλη την Κύπρο αυτό θα αποφασιστεί σήμερα.  Όπως είπε δεν μπορεί να προβλέψει τι αποφάσεις θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά με τα νέα μέτρα, ωστόσο ανέφερε πως πριν από δύο ημέρες στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μπήκαν όλα κάτω στο τραπέζι, σημείωσε.  

Κληθείς να σχολιάσει εάν τα τοπικά lockdown μπορούν να βοηθήσουν στην αναχαίτηση του ιού, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο, τα μέτρα που έχουμε λάβει θα μπορούσαν να αποδώσουν εάν περιορίζαμε τις μετακινήσεις μας, δυστυχώς αυτό δεν έγινε έστω και στη Λεμεσό που υπήρχε πρόβλημα, ο κόσμος εξακολουθούσε να κάνει εκδρομές να πηγαίνει στη Μαρίνα, τα Σαββατοκύριακα άκουσα γίνεται χαμός, ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εάν δεν εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα μόνο με ένα τύπου lockdown θα σταματήσουμε την εξάπλωση, τόνισε.   

Σημείωσε πως τα αεροδρόμια θα παραμείνουν ανοιχτά με κάποιες επιπλέον δικλίδες. 

Support Local Business
Translate »