18.9 C
Paphos
Saturday, April 13, 2024

InBusiness: “Γιώργος Ιωάννου, Korantina Homes- Από τα χαμηλά στην ελίτ”

Σε μια από τις πολύ σπάνιες δημόσιες του τοποθετήσεις ο Γιώργος Ιωάννου ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Korantina Homes μίλησε στο επετειακό τεύχος του InBusiness με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την κυκλοφορία του περιοδικού.

Μιλώντας στην ενότητα “αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες” για τα βήματα της εταιρείας από την αρχή μέχρι σήμερα ο κ. Ιωάννου είπε πως δυστυχώς η αιφνίδια κατάργηση του επενδυτικού προγράμματος ήταν αποψίλωση ολόκληρου του δάσους το οποίο μπορούσε να σωθεί αν αποκόπτονταν μόνο τα μερικά σάπια δέντρα.

Η αρθρογράφος σχολιάζοντας στον πρόλογο της παρουσίασης της KORANTINA HOMES που τιτλοφορείται “Από τα χαμηλά στα ψηλά- Γιώργος Ιωάννου” αναφέρει πως ο Γιώργος Ιωάννου από τα εφηβικά του χρόνια δούλεψε σε εργοτάξια αλλά και ως πωλητής ακινήτων σε μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης γης. Πάντα τον γοήτευε, σημειώνει η Στέλλα Μουρέτου για το InBusiness, η δημιουργία κτιρίων για αυτό και αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση αρχές τις δεκαετίας του 90. Η εταιρεία, πρόστιθεται στο άρθρο, ξεκίνησε με μικρά έργα όμως με σκληρή δουλειά και επιμονή προχώρησε σε μεγαλεπήβολες κατασκευές όπως το βραβευμένο Cap St Georges Hotel & Resort προσθέτοντας και τα επόμενα έργα που παίρνουν σειρά όπως το πεντάστερο ξενοδοχείο που θα ολοκληρώσει το τουριστικό θέρετρο στον Άγιο Γεώργιο αλλά και τους δίδυμους πύργους του Soho Resort .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο ίδιος ο κ. Ιωάννου αναφερόμενος στην Korantina Homes σημειώνει πως “τα τελευταία 10 χρόνια καταφέραμε να προσελκύσουμε το αγοραστικό ενδιαφέρον πελατών ελίτ και διεθνούς φήμης jet seters λόγω του αναβαθμισμένου μας προϊόντος. Η πανδημία, πρόσθεσε, αλλά και κάθε οικονομική κρίση, δεν επηρεάζουν σημαντικά αυτή την κατηγορία των προσώπων υψηλής εισοδηματικής κατηγορίας οι οποίοι αναζητούν επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων που αρμόζουν στον τρόπο ζωής τους και ακίνητα τα οποία η αξία τους συνεχώς αυξάνεται.

Το Cap St Georges Hotel & Resort και το Soho Resort, συμπληρώνει o CEO της Korantina Homes, αποτελούν τρανταχτά παραδείγματα, αφού ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες περιόδους, το ενδιαφέρον γι’ αυτά δεν έχει μειωθεί.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης στο επετειακό InBusiness κ. Ιωάννου, κληθείς να σχολιάσει τις γενικότερες εξελίξεις των τελευταίων χρόνων γύρω από τον τομέα της Ανάπτυξης είπε πως “είναι καιρός να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί μια πραγματικά μακροχρόνια και σταθερή στρατηγική από το κράτος αναφορικά με τον τομέα των ακινήτων και των κατασκεύων. Δεν είναι δυνατόν τόνισε να μην υπάρχει επαγγελματισμός στον κύριο πνεύμονα της κυπριακής οικονομίας”.

Τέλος, αναφορικά με την αιφνίδια κατάργηση του επενδυτικού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί σημείωσε, “ένα τρανό παράδειγμα πως πετάξαμε στον κάδο των αχρήστων τους κόπους, τις προσπάθειες και τις επενδύσεις μιας ολόκληρης βιομηχανίας. Στην ουσία, κατέληξε, αντί να κοψούν μερικά από τα σάπια δέντρα έριξαν σπίρτο και έκαψαν ολόκληρο το δάσος”.

Πηγή: InBusiness / Φωτογραφία: TASPHO

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ