14.9 C
Paphos
Wednesday, November 30, 2022

Η Πάφος απέκτησε ένα εντυπωσιακό πολυχώρο σύγχρονης τέχνης

Ένας νέος πολυχώρος τέχνης πολλά υποσχόμενος εγκαινιάστηκε στην καρδιά της Πάφου γεμάτος σχέδια, όνειρα, ζωγραφιές, δημιουργία, δίνοντας μια αλλιώτικη καλλιτεχνική νότα στις μέρες μας. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Χριστοφή παρουσίασε τη δουλειά του και εντυπωσίασε το κοινό που παρευρέθηκε στο νέο του στούντιο «Constantinos Cisse Ink & Designs» τις 23 Οκτωβρίου 2021 στην οδό Τεπελενίου 5 στην Πάφο.  Πρόκειται για έναν έμπειρο Tattoo Artist που ασχολείται επαγγελματικά με το τατουάζ για περισσότερα από 7 χρόνια. Στο χώρο του ξεχωρίζουν επίσης τα ζωγραφικά έργα και οι πίνακες του Κωνσταντίνου. Τα εγκαίνια του στούντιο τέλεσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του που ένας σύγχρονος και πρωτοποριακός χώρος Τέχνης έρχεται να ενισχύσει τα πολιτιστικά δρώμενα και να συμβάλει στον εμπλουτισμό της πολιτιστικής υποδομής της πόλης. Επισήμανε επίσης πως ρόλος και χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η ενίσχυση της πόλης με την απαραίτητη υποδομή που θα της επιτρέψει να αναδείξει και να αξιοποιήσει την εικαστική και πνευματική της δραστηριότητα στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Στην τελετή εγκαινίων παρουσιάστηκε και η νέα ποιητική συλλογή της Χριστιάνας Πέτρου υπό τον τίτλο «Η Γυναίκα μέσα από τα μάτια μου». Κάθε ποίημα συνοδεύει και μια εντυπωσιακή προσωπογραφία που υπογράφει Κωνσταντίνος Χριστοφή. Τα έργα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο παρουσιάστηκαν σε έκθεση ζωγραφικής το βράδυ των εγκαινίων. Ο Πρόεδρος του Πετριδείου Ιδρύματος Μιχάλης Μαραθεύτης προλογίζοντας την έκθεση τόνισε ότι   είναι πολύ σημαντικό και ενθαρρυντικό για την πόλη μας να υποδέχεται στην αγκαλιά της νέους καλλιτέχνες που θα πάρουν την σκυτάλη από τους παλαιότερους για να προβάλουν ακόμη περισσότερο τον πολιτισμό της Πάφου. Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα ότι  ο Κωνσταντίνος θα βοηθήσει αφάνταστα σε αυτή την αποστολή, σημειώνοντας ότι ο Κωνσταντίνος Χριστοφή Σισέ είναι κάτοχος Πτυχίου και Μεταπτυχιακού στις Τέχνες από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ταξιδεύει συνεχώς στο εξωτερικό, όπου λαμβάνει μέρος σε διάφορα Tattoo Conventions, σε εκθέσεις και συνεργάζεται με Tattoo Studio του εξωτερικού.

Το βιβλίο της Χριστιάνας Πέτρου παρουσίασε η Δρ. Κατερίνα Παπαζαχαρία, Λέκτορας Διπλωματικής Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων, η οποία ανέφερε ότι ο Κωνσταντίνος και η Χριστιάνα πραγματεύονται το ίδιο θέμα, αλλά ο καθένας από την θέση και τις εμπειρίες του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο Κωνσταντίνος δημιουργούσε, η μητέρα του εμπνεόταν κι έγραφε τους στίχους που έγιναν το βιβλίο. Η Χριστιάνα Πέτρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάφο και ως ελεύθερο και ασυμβίβαστο πνεύμα από νωρίς διαισθάνθηκε την κλίση της προς την Δημιουργία και την Τέχνη. Γράφει από πολύ μικρή ηλικία ποιήματα, έχει μία μεγάλη συλλογή ποιημάτων και άλλα βιβλία υπό έκδοση. Ακολούθησε σπουδές Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Ενεργειακών/ Εναλλακτικών Θεραπειών. Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν και οι ηθοποιοί Μάριος Δημητρίου και Ζωή Κυπριανού, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Καρολίνα Κυπριανού.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ