29.9 C
Paphos
Friday, September 22, 2023

Η Παφίτισσα δημοσιογράφος Άννα Κριθαρίδου παρουσίασε το πρώτο της βιβλίο

Η δημοσιογράφος Άννα Κριθ παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου το πρώτο της συγγραφικό έργο με τίτλο «Το τίμημα της ομορφιάς».

Το βιβλίο είναι μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και πραγματεύεται τέσσερις διαφορετικές ιστορίες. H συγγραφέας κατάφερε μέσα από τέσσερις διαφορετικές ιστορίες ζωής να αναδείξει τις φωτεινές αλλά και τις σκοτεινές όψεις της ομορφιάς, οι οποίες είναι βασισμένες σε αληθινά γεγονότα. Επιπρόσθετα φωτογραφίζει την ωμή πραγματικότητα του ναρκισισμού. Βγάζει τις μάσκες και οδηγεί τον αναγνώστη σε μυστηριώδης δρόμους, χωρίς παροπίδες. Στην παρουσίαση παρέστη και ο Λάκης Γαβαλάς ο γνωστός σχεδιαστής μόδας και μόδιστρος με την ξεχωριστή δυναμική προσωπικότητα.

Για την Άννα Κριθαρίδου κατά τον κόσμο Άννα Κρίθ μίλησε η Ξένια Ξενοφώντος Corporate Affairs & Sustainability of Digital Tree and Member of Board of Directors of BPW Cyprus. H κ. Ξενοφώντος ανέφερε πως η συγγραφέας είναι ένα παιδί παθιασμένο ταλαντούχο αυθεντικό, τολμηρό που δεν διστάζει να ακολουθεί τα όνειρα της και να τα κάνει πραγματικότητα και μέσα από την επιτυχημένη της πορεία να παραμένει ταπεινή, αγαπητή και αυθεντική και να προχωρά με πάθος. Ακολούθως η αναφέρθηκε στην γνωριμία της με την συγγραφέα τότε με την ολοκλήρωση των σπουδών της, όταν η ίδια ήταν διευθύντρια στο Sigma Life μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές ιστοσελίδες στην Κύπρο. H πρόσληψη της Άννας Κριθαρίδου είπε η κ. Ξενοφώντος ήταν η πιο σύντομη πρόσληψη που πήρε στην ζωή της μέσα σε πέντε λεπτά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για τον ναρκισισμό μίλησε η δημοσιογράφος και μοντέλο Δήμητρα Πηλαβά. Η κ. Πηλαβά ανέφερε πως συνομιλώντας με την συγγραφέα που αναφέρεται στο θέμα του ναρκισισμού στο βιβλίο της, άρχισε και η ίδια να το μελετά.Τα περιστατικά του ναρκισισμού σήμερα είναι συχνά ανέφερε, προσθέτοντας πως πολλοί είναι αυτοί που συναντούν νάρκισους στο περιβάλλον τους. Κατά την αρχαιότητα, είπε η κ. Πηλαβά, ο νάρκισσος ήταν ένας ωραίος νέος που έβλεπε τον εαυτό του σε μια λίμνη και τον ερωτευόταν, με αποτέλεσμα να πεθάνει καθρεφτιζόμενος σ’ αυτή την λίμνη. Επίσης σύμφωνα με τον μύθο συνέχισε, η Ηχώ ήταν ερωτευμένη μαζί του, ονομάστηκε όμως Ηχώ, όπως είπε, γιατί στην προσπάθεια της να κάνει τον νάρκισσο να την ερωτευτεί και να κάνουν σχέση …έμεινε μόνο η φωνή της και η ίδια έλιωσε. Ο ναρκισισμός λοιπός συμπλήρωσε, είναι η σκοτεινή πλευρά του εγωισμού και του εγωκεντρισμού. Όλοι συνέχισε, γεννιώμαστε με ναρκισιστικά χαρακτηριστικά, ωστόσο παρατήρησε ο ναρκισισμός όταν γίνεται παθογενής οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς θαυμασμό και ζούν με χειριστικότητα.

Ακολούθησε η διεθνούς φήμη μοντέλο και παγκόσμιο σύμβολο της ομορφιάς Caroline Labouchere η οποία μίλησε για τον χώρο της ομορφιάς και τάχτηκε υπέρ της ζωής με λιγότερο στρες. Η κ.Labouchere εξέφρασε τηνικανοποίηση της που παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Κριθ και μίλησε για τις εμπειρίες της στον χώρο της ομορφιάς. Σήμερα είναι 59 ετών έκανε οικογένεια και εξέφρασε την χαρά της να βλέπει τα παιδιά της να μεγαλώνουν και να ακολουθούν τα πάθη τους.

Οπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση η μοναδικότητα αυτής της παρουσίασης είναι ο βιωματικός χαρακτήρας της . Ανθρωποι ξεχωριστοί που άφησαν την δική τους «σφραγίδα» στον χώρο τους. Όπως είναι η συγγραφέας, ηθοποιός παραγωγός και τραγουδίστρια , μητέρα τριών παιδιών η Marianna Rosset η οποία μίλησε στο πλαίσιο της παρουσίασης για τις δικές της εμπειρίες. Αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον αλλά και στην δυσκολία που έχει η συγγραφή ενός βιβλίου.Αυτό είπε, είναι το σπουδαίο να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου με το κοινό. Αναφέρθηκε στην φιλία της με την συγγραφέα αλλά και στην πορεία της ζωής της . Η ίδια έχει συγγράψει πέντε βιβλία, όπως είπε μεταξύ άλλων. Επίσης έχει διδάξει το κοινό πως να συγγράφει βιβλία.

Για την Άννα Κριθ μίλησαν μέσω βίντεο και οι Κρις Χριστοφή καθώς και η Γιώτα Δαμιανού.

Ακολούθησε ένα μικρό αφηγηματικό απόσπασμα από την ηθοποιό Κριστιάνα Γεωργίου.

Για το δημιούργημα της μίλησε και η συγγραφέας Άννα Κριθ η οποία αναφέρθηκε στο τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την συγγραφή του έργου, του οποίου το τίμημα της ομορφιάς αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για το βιβλίο. Η πρώτη ιστορία, όπως είπε, επικεντρώνεται σε μια πανέμορφη κοπέλα, η οποία δεν έχει ηθικούς φραγμούς και προσπαθεί να κερδίσει φήμη και χρήματα με δόλιο τρόπο. Ωστόσο, η ζωή της ανατρέπεται όταν γνωρίζει δύο άτομα που τις αλλάζουν το ρου της ιστορίας που είχε «σκηνοθετήσει» για εκείνη.

Η δεύτερη ιστορία, αφορά έναν δαιμόνιο ντετέκτιβ, ο οποίος έχασε τη γυναίκα του και προσπαθεί να εξιχνιάσει μια παλιά υπόθεση που εντελώς συμπτωματικά συμπίπτει με μια τρέχουσα κατάσταση.

Το τρίτο γεγονός, αφορά την εμπορία ανήλικων προσώπων, δείχνοντας έτσι την ωμή πραγματικότητα της ζωής. Τέλος, η τέταρτη ιστορία, εστιάζει σε μια κοπέλα, η οποία κάνει διπλή ζωή και «ακροβατεί» σε ένα τεντωμένο σχοινί. Ένας άνθρωπος που θα συναντήσει μετά από μια αλληλουχία -καρμικών- γεγονότων, θα τη βάλει σε δεύτερες σκέψεις για το τί πραγματικά αξίζει.

Και οι τέσσερις ιστορίες, συνδέονται μεταξύ τους και έχουν ως κοινή συνιστώσα την αγάπη. Μια λέξη πανίσχυρη που είναι αρκετή για να φέρει τα πάνω κάτω και να αλλάξει άρδην τη ζωή των ηρώων.

Σημειώνεται πως το εν λόγω μυθιστόρημα θα μεταφραστεί στηνΑγγλική και Ισπανική γλώσσα με σκοπό να κοσμεί βιβλιοπωλεία , βιβλιοθήκες και βιτρίνες των μεγαλύτερων καταστημάτων ανά το παγκόσμιο

Όσον αφορά, την Κύπρο, το βιβλίο θα βρίσκεται σε όλα τα καταστήματα «Public» μετά την επίσημη παρουσίαση που θα γίνει στις 8 Ιουλίου στο Cap St Georges Hotel & Resort στην Πάφο.

Στην παρουσίαση παρέστη ο Χρήστος Κουσουρής, Μanagin Director του CK Strategies του ο Διευθυντής Marketing and PR της Cyprus Airways, Θεόδωρος Μαλάς, δημοσιογράφοι γνωστοί και φίλοι της Άννας Κριθ.

Επισημαίνεται πως η Άννα Κριθ γεννήθηκε στο νησί της Αφροδίτης και μεγάλωσε στην Πάφο. Είναι απόφοιτος του University of Salford, στο Manchester, της Αγγλίας, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Γλωσσολογία.

Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διεθνή Ραδιοτηλεοπτική Δημοσιογραφία του University of Birmingham. Έπειτα, έκανε την πρακτική της, στο BBC. Με την επιστροφή της, στη μεγαλόνησο, εργάστηκε για τρία χρόνια στο Sigmalive και έπειτα εργοδοτήθηκε στο Περιοδικό ΟΚ!

Δύο χρόνια αργότερα, δούλεψε ως ρεπόρτερ στη ψυχαγωγική εκπομπή του κυπριακού καναλιού ΣΙΓΜΑ «Όλα Καλά» και έπειτα ως Δημοσιογράφος στο πρωινό show του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού, «Ήρθε κι Έδεσε».

Έχει πάρει συνεντεύξεις από κορυφαίες τηλεπερσόνες, ηθοποιούς και τραγουδιστές του Hollywood και Bollywood όπως Sunny Leone, Riccardo Nicoletti, Dimitri Logotheti, Chef Nobuyuki “Nobu” Matsuhisa, Rihanna, Roberto Mateo, Valentina Micchetti, Tony Schiena και Giorgio Locatelli.

Εκτός από αυτά, δημιούργησε το δικό της blog “Αnna Krith’s Lifestyle”, στο οποίο αναρτά συνεντεύξεις και δικά της άρθρα. Το κείμενό της, με τίτλο “The dark Side” αναδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Βραβευμένου Βραζιλιάνου Συγγραφέα, Paulo Coelho όπου απέσπασε διθυραμβικά σχόλια.

Κική Περικλέους

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ