Η Λεμεσός τροφοδοτεί τα Νοσοκομεία-Όχι στα τοπικά μέτρα – Απρίλιο τέλος στα sms (ΒΙΝΤΕΟ)


Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Μαρία Κολιού, η οποία μίλησε για την αύξηση ασθενών στα Νοσοκομεία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ των τοπικών μέτρων.

Αρχικά ανέφερε ότι δεν είναι ικανοποιητικά τα επιδημιολογικά στοιχεία καθώς υπάρχει πίεση στα νοσηλευτήρια. Τόνισε ότι το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα θα ανακοινώσει την απόφαση του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca. «Το γεγονός ότι έγιναν τόσα εκατομμύρια εμβολιασμοί και εντοπίστηκαν τόσα λίγα περιστατικά αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο».
Εξήγησε ότι οι εμβολιασμοί θα αποκατασταθούν, ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα μπορούν να αυξήσουν τη δουλειά τους μέχρι και 15.000 ημερησίως.

Στη συνέχεια μίλησε για τη μελέτη των λυμάτων η οποία βοηθά στην πρόβλεψη μέχρι και δύο βδομάδες νωρίτερα, καθώς ο ιός διαφαίνεται πρώτα στα λύματα και στη συνέχεια εκδηλώνεται σε αυξημένα κρούσματα. «Έχει ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια και έχει ξεκινήσει από την επαρχία Λεμεσού».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όσον αφορά τα σχολεία, ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας ήθελε να κερδίσει χρόνο με την αύξηση του εμβολιαστικού προγράμματος. «Δεν σημαίνει ότι η τα Γυμνάσια αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο κίνδυνο σε σχέση με τα Λύκεια».

Η Δρ. Κολιού δήλωσε ότι η συζήτηση για αναβολή της επιστροφής μαθητών στα σχολεία μεταξύ επιστημονικής ομάδας και Υπουργού έγινε την περασμένη βδομάδα. «Η άνοδος των κρουσμάτων απέτρεψε την επιστροφή των μαθητών».

Εξήγησε ότι η επαρχία Λεμεσού τροφοδοτεί κατά 70% τα Νοσοκομεία και έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. «Θέλουμε να αποφύγουμε τα τοπικά μέτρα γιατί φοβόμαστε το φαινόμενο του μπαλονιού». Επιπλέον ανέφερε ότι η Κύπρος δεν αντιγράφει άλλες χώρες.

«Δεν περιμέναμε με τις πρώτες χαλαρώσεις να αρχίσει η τροφοδότηση ασθενών στα Νοσοκομεία».

Τέλος ανέφερε ότι επικοινωνιακά θα έπρεπε να ενημερώνεται καλύτερα ο κόσμος, ενώ τα SMS αναμένεται να φύγουν τον Απρίλιο, όπως είπε η Δρ. Κολιού.

Support Local Business
Translate »