Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, μένουν εκτεθειμένοι για ακόμη μια φορά

Με βάση τις πληροφορίες ότι το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις πιθανόν να τύχει αναβολής και ψήφιση του μετά τις εκλογές, θα ήθελα να δηλώσω ξεκάθαρα ότι αυτό με βρίσκει κάθετα αντίθετο.

Το νομοσχέδιο αυτό θα πρέπει άμεσα να συζητηθεί και να ψηφιστεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων πριν το κλείσιμο των εργασιών της.
Μέσα από τις τρομακτικές οικονομικές επιπτώσεις που έχει δημιουργήσει στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους η πανδημία, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα δώσει ανάσσες ρευστότητας και επιβίωσης.

Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για την παραχώρηση αυτών των Εγγυήσεων, αλλά την ίδια στιγμή οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από τον τρόπο που άλλες ευρωπαϊκές χώρες εφάρμοσαν αυτό το μέτρο και έδωσαν στήριξη στις επιχειρήσεις, μέσα από παραχώρηση δανεισμού με κρατικές εγγυήσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την ίδια όμως στιγμή οι ευθύνες του Υπουργείου Οικονομικών είναι τεράστιες αφού ένα τέτοιο σοβαρό νομοθέτημα το φέρνει στην Βουλή στο πάρα πέντε, προσπαθώντας να το περάσει με την διαδικασία του κατεπείγοντος χωρίς να μπορεί να τύχει του απαραίτητου σοβαρού νομοτεχνικού ελέγχου.

Αν πραγματικά θέλουμε όλοι μας να εξυπηρετήσουμε το κοινό συμφέρον του τόπου και των πολιτών μας, ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας και όχι για χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων να δημιουργούμε μόνο εντυπώσεις.

Support Local Business