Η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας [του Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη]

Οι επανειλημμένες προτάσεις μας για ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως η επιδότηση του ενοικίου και των πάγιων λειτουργικών εξόδων, πέφτουν στο κενό και σε ώτα μη ακουόντων. Την ίδια στιγμή η κατάσταση στον τουρισμό, είναι τραγική.
Διερωτόμαστε πραγματικά, πώς θα μπορέσει η τουριστική βιομηχανία να ανακάμψει. Ήδη στην επαρχία της Πάφου, αρκετά ξενοδοχεία δεν θα μπορέσουν να επανέλθουν. Γενικότερα, το μέλλον της οικονομίας της Κύπρου μοιάζει όσο ποτέ άλλοτε ζοφερό.

Εδώ και αρκετό καιρό κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα του εμβολιαστικού προγράμματος. Βρισκόμαστε σε μια από τις χειρότερες θέσεις ανάμεσα σε χώρες της ΕΕ. Τη στιγμή που θα έπρεπε να διενεργούνται εμβολιασμοί, εμείς εξακολουθούμε να πραγματοποιούμε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Αυτό και αν είναι αποτυχία εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ας κοιτάξουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα το Ισραήλ, το οποίο κατόρθωσε να ολοκληρώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ας παραδειγματιστεί η κυβέρνηση και ας σταματήσει να εμπαίζει τους πολίτες με ημίτερα και με εμβολιασμούς αξιωματούχων, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Με επικοινωνιακά τεχνάσματα και με ερασιτεχνικούς αυτοσχεδιασμούς, δύσκολα θα βγούμε από τη δίνη της πανδημίας.
Ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας και οι αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές αποφάσεις έχουν οδηγήσει την οικονομία στο χείλος της καταστροφής και τους εργαζόμενους και τα νοικοκυριά σε απόγνωση.

Ζητούμε και ευελπιστούμε ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων θα περιλαμβάνει τέτοιες παράμετρούς που να επιτρέπουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και ειδικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εστίασης.

Support Local Business
Translate »