28.9 C
Paphos
Thursday, September 21, 2023

Η “ΑΝΝΥ, το παιδί του ορφανοτροφείου” στο Μαρκίδειο Θέατρο αύριο Σάββατο 1 Ιουλίου

To θεατρικό εργαστήρι ‘THEATRE LAB By Στέφανη Μαυροκορδάτου’ παρουσιάζει τη παιδική θεατρική παράσταση «ΑΝΝΥ, το παιδί του ορφανοτροφείου» Βασισμένο στο μιούζικαλ του Τόμας Μίχαν Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, 19:00 Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου.

Μέρος των καθαρών εσόδων θα δοθούν στο Θεραπευτικό Κέντρο Εξαρτημένων Ατόμων, ΤΟΛΜΗ Πάφου.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην Νέα Υόρκη του 1930, αμέσως μετα το οικονομικό κραχ που άφησε άνεργους εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανούς,  η Γκρέης  Φάρελ, η γραμματέας του δισεκατομυριούχου Όλιβερ Γουώρμπακς , επιλέγει ένα ορφανό κοριτσάκι για να φιλοξενηθεί στην έπαυλη του αφεντικού της.

Για τη μικρή Άννυ που περνάει δύσκολα στο ορφανοτροφείο μαζί με πολλά άλλα κορίτσια, εξαιτίας της Μις Χάνιγκαν, της δεσποτικής διευθύντριας, η πρόταση αυτή την μεταφέρει σε ένα κόσμο παραμυθένιο. Ο αυστηρός Γουώρμπακς ευαισθητοποιείται από την γλυκιά προσωπικότητα της Άννυ και ζητά να την υιοθετήσει. Όμως η μικρή ηρωίδα πιστεύει ότι οι γονείς της ζουν και του ζητάει να τους ψάξει. Εκείνος αποφασίζει να δώσει μια γερή αμοιβή στους γονείς –αν εμφανιστούν- και από κει αρχίζουν τα προβλήματα. Η κακιά διευθύντρια οργανώνει μια σκευωρία με τον επίσης κακό συγγενή της, Ρούστερ και την αδίστακτη φίλη του, Λίλυ.

Στο τέλος όλα βέβαια διορθώνονται, αφού πρόκειται για μιούζικαλ με το απόλυτο happy ending: Μία ιστορία που εμμέσως θέτει θέματα όπως η ιοθεσία, το να ζείς με χωρισμένους γονείς, ή και χωρίς γονείς,  κυρίως όμως εκθειάζει την έννοια της αγάπης και της ευτυχίας. Ένα μήνυμα που δίνει στα νέα παιδιά αλλά και σε μεγάλους, ότι ‘ Η Ευτυχία δεν κρύβεται πίσω απ’τα λεφτά, και ότι όσα πλούτη και να έχεις, αν δεν έχεις μέσα σου αγάπη για να την μοιραστείς,  δεν έχεις τίποτα’.

Η δασκάλα θεάτρου, Στέφανη Μαυροκορδάτου προσπαθεί πάντα να παρουσιάζει έργα που έχουν να δώσουν μηνύματα στα παιδιά και στους νέους για τη ζωή και να τους δείχνει με ένα δημιουργικό τρόπο τις λύσεις στα προβλήματα που μπορεί να έχουν. Πιστέυει ότι είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε σωστά και πρακτικά μηνύματα στους νέους και να τους φέρνουμε κοντά στο θέατρο μέσω της μαγείας της τέχνης.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/ Μετάφραση: Στέφανη Μαυροκορδάτου

Φωτισμός/ Ήχος: Dave Mackay

Διεύθυνση Σκηνής: Χριστιάνα Σπύρου

Σκηνικά: Dave Mackay

Καλλιτεχνική Επιμέλεια Σκηνικών: Έλσα Χαραλάμπους

Χορογραφία: Στέφανη Μαυροκορδάτου

Παίζουν παιδιά απο ηλικίας 7 μέχρι 14 ετών.

Υποστηρικτές: ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ‘ΤΟΛΜΗ ΠΑΦΟΥ’, ‘Dance With Me by Christina Kambanella’, Letter to SANTA cyprus

 ΧΟΡΗΓΟΙ: ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΙΡΠΑΣ, The Golden Ride  Rentals, S DANIEL INSURANCES, Community Nursing Marios Efstathiou.

Την εκδήλωση στηρίζει το PafosPress

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ: 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, 19:00 ΧΩΡΟΣ: Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου ΕΙΣΟΔΟΣ: €5 για παιδιά,  €10 για ενήλικες (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ TIME OUT KIOSK ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ‘DANCE WITH ME’. ΓΛΩΣΣΑ: Ελληνικά ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: +357 99120263 ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ  ΣΤΗ ‘ΤΟΛΜΗ ΠΑΦΟΥ’ Ανοικτό Θεραπευτικό Κέντρο Εξαρτημένων Ατόμων
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ