14.9 C
Paphos
Thursday, December 7, 2023

Γραφείο στήριξης και εξυπηρέτησης ατόμων ευπαθών ομάδων στην Πάφο λόγω κορωνοϊού – Όλες οι πληροφορίες

Σε ειδική υπηρεσιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος, αποφασίστηκε σειρά μέτρων στο πλαίσιο της συνδρομής από τον Δήμο Πάφου της πολύπλευρης και δύσκολης προσπάθειας που καταβάλλει το Κράτος και της κοινωνίας για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Λόγω των μέτρων που λήφθηκαν, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η σύσταση Γραφείου Στήριξης και Εξυπηρέτησης Ατόμων Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Ομάδων, τη στελέχωση και διαχείριση του οποίου θα αναλάβει ομάδα λειτουργών του Δήμου.

Αύριο θα ανακοινωθεί ειδικός τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο τα άτομα της τρίτης ηλικίας ή των ευπαθών ομάδων τα οποία δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι για αγορές απαραίτητων αγαθών ή προμήθειες αναγκαίων φαρμάκων, θα μπορούν να τηλεφωνούν ώστε ειδικά εξοπλισμένα μέλη του προσωπικού της Τοπικής Αρχής να αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση των ατόμων αυτών.

Τα μέτρα, που κινούνται σε τρείς άξονες, έχουν ως εξής:

Η ταχύτητα σκοτώνει

Α’ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
1. Τα συνεργεία του Δήμου συνεχίζουν με εντατικό ρυθμό από χθες βράδυ την αποκομιδή των σκυβάλων που συσσωρεύτηκαν κατά τις προηγούμενες μέρες εξαιτίας της απεργίας, καθώς επίσης τον καθαρισμό των δρόμων και άλλων δημόσιων χώρων.
2. Δόθηκαν οδηγίες όπως στην περίπτωση που η κατάσταση υγιεινής δημοσίου ή ιδιωτικού χώρου χρήζει απολύμανσης ή άλλου ειδικού μέτρου, να γίνεται ευέλικτα συνεννόηση με τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες και να υλοποιείται η ανάλογη ενέργεια.
Β’ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
1. Δεν επιτρέπονται οι εξωτερικές επισκέψεις σε κανένα κτίριο του Δήμου μέχρι τις 10 Απριλίου. Για επείγοντα περιστατικά, το κοινό παρακαλείται να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμο στον αριθμό 26822270 και τα περιστατικά αυτά θα αξιολογούνται κατά περίπτωση.

2. Αναστέλλεται μέχρι τις 10 Απριλίου η λειτουργία των Ταμείων στο Τμήμα Οικονομικών του Δήμου. Το κοινό μπορεί να πληρώνει τους λογαριασμούς του διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.pafos.org.cy. Οι οποιεσδήποτε προθεσμίες πληρωμών έχουν ήδη λήξη, με απόφαση του Δήμου θα παρατείνονται μέχρι τις 30 Απριλίου.
Για σχετικές πληροφορίες το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα εξής τηλέφωνα κατά τις εργάσιμες ώρες
26945542, 26951721, 26937515. Για θέματα υδροδότησης/υδατοπρομήθειας, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα
τηλέφωνα 26943045 και για βλάβες στο τηλέφωνο 99631654. Για κατεπείγουσα έκδοση φοροαπαλακτικών για σκοπούς μεταβίβασης, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 26950572.
3. Αναστέλλεται η παραλαβή και πληρωμή όλων των τύπων αιτήσεων (έκδοση πολεοδομικών αδειών, αδειών οικοδομής, πιστοποιητικό τελικής έγκρισης κ.ά.) από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Διευκρινίζεται ότι το προσωπικό εξακολουθεί να εργάζεται προκειμένου να εξεταστούν οι ήδη παραληφθείσες αιτήσεις. Άδειες των οποίων η έκδοση ολοκληρώνεται, θα μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικώς ή μέσω τηλεομοιοτύπου. Για διευθετήσεις ή πληροφορίες, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα 26822555, 26822571, 26822572.
4. Αναστέλλεται η παραλαβή αιτήσεων από την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου για εξασφάλιση άδειας πώλησης οινοπνευματωδών ποτών, καπνού, κατοχής σκύλων κ.ά. Το κοινό μπορεί ωστόσο να υποβάλλει αιτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στη διεύθυνση [email protected]
5. Αναστέλλεται η τέλεση πολιτικών γάμων τόσο εντός του Δημοτικού Μεγάρου όσο και εκτός. Πολιτικοί γάμοι θα τελούνται μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν άδειας της αρμόδιας κρατικής Αρχής.
6. Όλοι οι χώροι πολιτιστικής υποδομής του Δήμου (θέατρα, πινακοθήκες, αίθουσες πολλαπλής χρήσεως, βιβλιοθήκες) αναστέλλουν τη λειτουργία τους καθόσον διάστημα θα ισχύουν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Γ’ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΧΩΡΟΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ
1. Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου για το διάστημα 17 Μαρτίου – 10 Απριλίου ακυρώνονται.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος έχει ήδη ανακοινώσει την ακύρωση της πανδημοτικής εκδήλωσης για τις Εθνικές
Επετείους της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου, καθώς και την αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Ενηλίκων Πάφου, Μουττάλου και Κάτω Πάφου, του Δημοτικού Ωδείου και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης».
2. Συνιστάται η αποφυγή της χρήσης των παιδότοπων, των πάρκων και άλλων ανοικτών χώρων κοινωνικής συνάθροισης και συναναστροφής.

Ο Δήμος Πάφου προσβλέπει στην κατανόηση του κοινού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού. Με συναντίληψη συνεργασία και πιστή τήρηση των μέτρων που εξαγγέλλει το Κράτος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη δοκιμασία αυτή.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ