spot_img
spot_img
28.5 C
Paphos
Sunday, September 26, 2021

Γ. Κανικλίδης: Οι κλινικές Blue Cross και Άγιος Γεώργιος αναβαθμίζονται διαρκώς και ποιοτικά (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

   

Οι Παφίτες δικαιούνται και αξίζουν να έχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες Υγείας διαμηνύει ο διευθυντής των κλινικών Blue Cross και Άγιος Γεώργιος, Γιώργος Κανικλίδης, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της λειτουργίας της δευτεροβάθμιας φάσης του ΓΕΣΥ.

Είμαστε στη ευχάριστη θέση να βλέπουμε την προσπάθειά μας αλλά και τις νέες Υπηρεσίες που προσφέρουν οι κλινικές μας ολοένα και περισσότερο να αγκαλιάζονται από τον κόσμο, λέει ο κ. Κανικλίδης ο οποίος παραχώρησε την πιο κάτω συνέντευξη στο PafosPress.com.

   

Πως εξελίσσεται η πορεία του ΓΕΣΥ και τι σημαίνει για τις δυο κλινικές η ένταξή σας στο σχέδιο Υγείας;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η πορεία του ΓΕΣΥ εξελίσσεται ομαλά αν υπολογίσεις το μέγεθος του εγχειρήματος. Ήταν κάτι που σίγουρα το χρειαζόταν ο τόπος μας. Η ένταξη μας στο ΓΕΣΥ για τις 2 κλινικές ήταν κάτι που αναμενόταν μιας και από την αρχή ταχθήκαμε υπέρ του σχεδίου αυτού. Από πολύ νωρίς είχαμε ξεκινήσει να προετοιμαζόμαστε για το σκοπό αυτό ούτως ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το ίδιο ψηλά επίπεδα φροντίδας όσο και προηγούμενος.  Το θεωρούμε μονόδρομο για όλους την ένταξη τους στο ΓΕΣΥ.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουν; Διαπιστώσατε μέχρι στιγμής στρεβλώσεις που εκτιμάτε ότι χρίζουν διαφοροποιήσεων; 

Είναι εντελώς φυσικό και λογικό να υπάρχουν πράγματα τα οποία θα πρέπει να αλλάξουν, είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό εγχείρημα που έχει γίνει στην Κύπρο,  αλλά με συλλογική προσπάθεια είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και ο κόσμος θα σταματήσει να αγχώνεται για τα υπέρογκα ιατρικά έξοδα που ίσως τους τύχουν.

Τι άλλαξε για τον κόσμο; 

Ο κόσμος πλέον μπορεί να επισκεφθεί όποιο γιατρό θέλει σε όποια κλινική/νοσοκομείο θέλει (εννοείται αυτά που έχουν ενταχθεί στο ΓΕΣΥ) χωρίς να νιώθει τη δαμόκλειο σπάθη του οικονομικού. Θα μπορεί ευκολότερα και γρηγορότερα να έχει υψηλής ποιότητας ιατρική φροντίδα κάτι που τόσα χρόνια ήταν προνόμιο των λίγων.

Νιώθετε ότι τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια με την δευτεροβάθμια φάση του ΓΕΣΥ βραχυκυκλώθηκαν με τα ραντεβού όπως συνέβαινε παλιά στο νοσοκομείο;  

Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εμείς όχι γιατί όπως σας έχω πει είχαμε από πριν προετοιμαστεί κατάλληλα για να δεχτούμε αυτή την αυξημένη ροή ασθενών.

Τι θέλετε να πείτε στους ασθενείς που επιλέγουν τους γιατρούς ή τις υπηρεσίες σας για την Υγεία τους;

Θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε / καθησυχάσουμε ότι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την υψηλή ποιότητα ιατρικής φροντίδας που είχαν κατά την προ ΓΕΣΥ εποχή και θα θέλαμε να τους υποσχεθούμε ότι θα γινόμαστε όπου είναι δυνατό και καλύτερη.

Από αριστερά προς δεξιά οι Γιώργος Κανικλίδης, Διευθυντής κλινικών Blue Cross και Άγιος Γεώργιος, Δρ Αντώνης Οικονομίδης- Γενικός Χειρούργος Ουρολόγος, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος ΔΣ Blue Cross και Άγιος Γεώργιος και ο Δρ Κωνσταντίνος Αντρέου επεμβατικός Καρδιολόγος και Διευθυντής Επεμβατικού Κέντρου Καρδιάς στο Blue Cross

Αποδείξατε ότι επενδύετε και σε χρήματα και σε γνώση ως ιατρικά κέντρα. Το επεμβατικό κέντρο καρδιάς είναι μια σημαντική προσθήκη για σας, πόσο αναγκαίο ήταν για την Πάφο; 

Ήταν πολύ αναγκαίο γιατί ο Παφίτης θα έπρεπε να σταλεί στη Λεμεσό για μια επεμβατική καρδιολογική εξέταση με ότι αυτό να σημαίνει λόγο χρόνου, που όλοι ξέρουμε τί σημαίνει ο χρόνος στις περιπτώσεις τέτοιων περιστατικών. Μέχρι στιγμής από την έναρξη του ΓΕΣΥ έχουμε κάνει άνω των 100 επεμβατικών καρδιολογικών εξετάσεων και αυτό μόνο δείχνει το μέγεθος της αναγκαιότητας ύπαρξης τέτοιου κέντρου στη Πάφο.

Φυσικά δεν είναι μόνο το καρδιολογικό κέντρο στο οποίο έχουμε επενδύσει,  σύντομα θα λειτουργήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αιμοκάθαρσης στον «Άγιο Γεώργιο» με 12 μηχανές αιμοκάθαρσης σε ένα χώρο 300τμ.

Επιπλέον να σας ενημερώσω ότι έχουμε το μοναδικό κέντρο εξωσωματικής λιθοτριψίας τόσο στη Πάφο όσο και στη Λεμεσό. Συνεχώς αναβαθμίζουμε τα μηχανήματα μας, όπως για παράδειγμα η τελευταία αγορά μας ενός καινούργιου αξονικού τομογράφου στον Κυανού Σταυρό.

Για αυτό σας λέω, ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι συνεχώς θα βελτιωνόμαστε και θα προσπαθούμε να προσφέρουμε όσο καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες μπορούμε.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img