Φ.Φιλίππου: Ήμουν και είμαι εναντίoν στην κατασκευή των συγκεκριμένων σκιαδίων

0
227

Τάχθηκα από την αρχή ενάντια στην κατασκευή των συγκεκριμένων σκιαδίων. Εξακολουθώ να ΔΙΑΦΩΝΩ.

Θα επιμένω να λέω ότι είναι μια λανθασμένη απόφαση και ότι οι εν λόγω κατασκευές δεν ταιριάζουν ούτε με τον χαρακτήρα, αλλά ούτε και με τον περιβάλλοντα χώρο. Θεωρώ ότι η πανέμορφη, γραφική, ευαίσθητη περιοχή στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου αξίζει καλύτερες προσεγγίσεις. Αυτές τις μέρες ακούστηκαν πολύ ορθές προτάσεις από συμπολίτες μας, αλλά και πολλούς Πάφιους αρχιτέκτονες πιο ειδικούς σε αυτά τα θέματα, που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη περιοχή χρειάζεται μια πιο ανάλαφρη, καλά μελετημένη λύση, μέσω ενός ειδικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Συμφωνώ απόλυτα μαζί τους.

Θεωρώ ωριμότητα για ένα Δημοτικό Συμβούλιο να αναγνωρίσει μια άστοχη απόφαση. Το ίδιο φαντάζομαι και οι πολίτες. Θεωρώ μάλιστα καθήκον του να τη διορθώσει, ειδικά, όταν στα μάτια των περισσότερων από μας είναι ξεκάθαρα ατυχής. Πρόσφατο παράδειγμα, οι χρωματισμοί των νεοκλασσικών κτηρίων στο κέντρο της Πάφου. Ισχυρή μου άποψη και θέση, είναι ότι οι κατασκευές αυτές θα πρέπει να μετακινηθούν και να εγκατασταθούν σε άλλο σημείο της πόλης μας, που ταιριάζουν καλύτερα. Το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου είναι η βιτρίνα μας. Δεν χωρούν πειραματισμοί.

Κάνω ξανά έκκληση στον Δήμαρχο Πάφου και όλους τους συνάδελφους στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, να επανεξετάσουμε άμεσα το θέμα και να αναθεωρήσουμε αυτή την απόφαση.

Φίλιππος Θ. Φιλίππου
Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου
Δημοτικής Ομάδας Κ.Σ. ΕΔΕΚ