17.9 C
Paphos
Saturday, February 17, 2024

Φιλανθρωπική μουσικοχορευτική παράσταση “Σπουδαίων αισθημάτων μουσικές ιστορίες” της Φιλοπτώχου

 Μια εξαιρετική παράσταση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Μαρκίδειο Θέατρο, υπό τον τίτλο «Σπουδαίων αισθημάτων μουσικές ιστορίες» του μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Αρτέμη και με διοργανώτρια την  Φιλόπτωχο Αδελφότητα Πάφου.

Η μουσικηκοχορευτική εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, αναφέρθηκε στην σημασία που προσδίδει ο Δήμος Πάφου  στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Αναφέρθηκε στην ποιότητα του μουσικοσυνθέτη Ανδρέα Αρτέμη αλλά και στην σεμνότητα που τον διακρίνει σημειώνοντας πως  ο συνθέτης ασχολείται με τη σύνθεση και ερμηνεία σαράντα χρόνια τώρα και απαριθμεί ένα μεγάλο αριθμό εμφανίσεων στην Κύπρο και το εξωτερικό. Μέχρι σήμερα συνέχισε έχει εκδώσει σε δικές του παραγωγές 23 δισκογραφικές εργασίες.  

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδερφότητας Πάφου Κλαίρη Κισσονέργη αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές για την συμμετοχή τους στην φιλανθρωπική εκδήλωση, μεταξύ άλλων ανέφερε πως Φιλόπτωχος Αδελφότητα στην Πάφο ιδρύθηκε το 1916 και είναι δραστηριοποιημένη μέχρι σήμερα με πολλαπλές ευαισθησίες και δράσεις, στον τόπο μας.

Από την πλευρά του ο μουσικοσυνθέτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πάφου για την παρουσία του στην εκδήλωση, και  ανέφερε πως η παράσταση αποτελεί την υπόσχεση που έδωσε ο ίδιος στις κυρίες της  Φιλοπτώχου, στηρίζοντας και ενισχύοντας το έργο και την κοινωνική προσφορά τους.

Πρόκειται, όπως είπε, για μια πολυπρόσωπη παράσταση , με διαθέσεις ανάλογες «Σπουδαίων Αισθημάτων» προσθέτοντας πως «θα επεκτείνουμε την συνθετική και τραγουδιστική δραστηριότητα μας εμπλουτισμένη με χορό. Αυτή τη πολυμορφία μουσικής, ερμηνείας και κίνησης την έχουμε επαναλάβει και στο παρελθόν και σε παλαιότερες μεγάλες παραστάσεις μας», συμπλήρωσε.

Πέρασε καιρός από τότε που δημιούργησε, όπως είπε,  ως Συνθέτης και δάσκαλος τραγουδιού-ορθοφωνίας το Φωνητικό Σύνολο «Ηχώ», αποτελούμενο πάντοτε από ενδιαφερόμενους /ες, όσους/ες δηλαδή μαθητεύουν στον συνθέτη .Όραμά μας τόνισε, είναι να συνεχίσουμε να είμαστε ένας χώρος αφιερωμένος στη σπουδή και τη χαρά του τραγουδιού. Οι άνθρωποι μας κρίνουν από τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουμε, από την ποιότητα της φωνής μας και από την εντύπωση που αυτή προκαλεί.

Επεσήμανε επίσης πως το σκεπτικό μιας παράστασης έχει πολύπλευρο χαρακτήρα με κύρια χαρακτηριστικά κατ’ αρχήν, τη μελωδική υφή τραγουδιών που μελοποιήθηκαν με κύριο στόχο την ανάταση ψυχής, αυτό που ουσιαστικά αυτόν τον καιρό στερούμεθα με τις γίγαντες ειδήσεις που κυριαρχούν παντού γύρω μας είπε ο μουσικοσυνθέτης. Αν τελικά η μουσική και κατ’ επέκταση το τραγούδι μπορεί να «μετα-μορφώσει» το εσώτερο μας διάστημα, τότε ναι, τα τραγούδια που επιλέγει να μοιραστεί με το κοινό (σε μικρές ή μεγάλες παραστάσεις) μπορούν να διεισδύσουν με «ανοιχτοσύνη» νου και καρδιάς ,ώστε να χωρέσει η λυτρωτική δύναμη της αγάπης , κατέληξε .

Στην παράσταση έλαβαν μέρος η  εξ Ελλάδος ερμηνεύτρια Μαρία Μπεγνή (που ήρθε ειδικά από την Αθήνα για την παράσταση ), η Ελένη Ευσταθίου, Νόρα Οικονόμου, Κική Μανώλη, Jacqueline Anna Crickitt, Θεανώ Ιωαννίδου, Άννα Ιορδάνους, Μάρω Ηροδότου, Ερατώ Παναγιωτάκη, Δημήτρης Γερμανός, Ντίνα Χασάπη (& στο φλάουτο). Στο μαντολίνο και το μπουζούκι ο Χρυσόστομος Κκέλης. Στα πλήκτρα και τη γενική σκηνοθεσία και διεύθυνση είχε ο συνθέτης.

Ο Χάρης Πάζαρος και οι χορευτές/τριες του, του Πολιτιστικού Ομίλου “Ιεροί Κήποι”),εμπλούτισαν εντυπωσιακά την παράσταση . Στις παρουσιάσεις -αφηγήσεις από το χώρο της δημοσιογραφίας, η Κική Περικλέους και η Λένια Τσαδιώτου. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ