Φεστιβάλ τρύγου στην Αμαργέτη

Το καλάθι τους με σταφύλι γέμισαν όσοι είχαν την ευκαιρία να παραστούν στο Φεστιβάλ Τρύγου στην Αμαργέτη που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο.

Κάτοικοι και απόδημοι συμμετείχαν δωρεάν στο φεστιβάλ τρυγητού που διοργανώθηκε σε αμπελώνα του Γιώργου Κάιζερ κατοίκου της Αμαργέτης και γέμισαν το καλάθι τους με σταφύλι. Προσφέρθηκε τοπικός οίνος και σουτζιούκκος παραγωγή από τους αμπελώνες του κ. Κάιζερ .

Οι συμμετέχοντες σύμφωνα με τον Γιώργο Κάιζερ ιδιοκτήτη του αμπελώνα που έλαβε χώρα η παραδοσιακή εκδήλωση της Αμαργέτης, έπαιρναν σταφύλι, το οποίο μετέφεραν στην πατίστρα με γαϊδουράκια, ενώ παραδοσιακός βρακάς πατούσε τα σταφύλια που μεταφέρονταν στην πατίστρα. Στην συνέχεια έπιναν κρασί από την παραγωγή και γεύτηκαν τα παραδοσιακά εδέσματα παραγωγής της Αμαργέτη .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το μήνυμα που στέλνει η εκδήλωση είπε ο κ. Κάιζερ είναι η ανάδειξη και η συνέχιση της παράδοσης στην κοινότητα της Αμαργέτης.Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας για τον covid- 19 ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν περιορισμένος.

Την εκδήλωση στήριξε η κοινοτική αρχή Αμαργέτης, ο Σύνδεσμος Αποδήμων της περιοχής ενώ προσφέρθηκαν κρασιά από τοπικά οινοποιεία (Κάλαμος και Τσαγγαρίδης) .

Support Local Business