ΦΕΚ ΠΑΦΟΥ: Επηρεάστηκε η δράση της φωτογραφίας λόγω covid-19

Τον τελευταίο χρόνο, βιώνοντας αυτή την καινούργια πραγματικότητα με την εξάπλωση του κορωνοϊού, η δράση της ΦΕΚ-Τμήμα Πάφου έχει σαφώς επηρεαστεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος Πάφου της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου, Θάνο Σαββίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως παρόλο, “που καταφέραμε να αποφύγουμε την ακύρωση και να μεταφέρουμε τις μεγάλες και καθιερωμένες μας εκδηλώσεις του 2020 σε χρόνο που τα μέτρα επέτρεπαν τη διεξαγωγή τους, κάποιες άλλες δραστηριότητες μας έχουν περιοριστεί”.

Συγκεκριμένα, συνέχισε, έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε το διεθνή διαγωνισμό THE WALL 2020 και να γίνει η εγκατάστασή του στην Πλατεία Κέννετυ, να διοργανώσουμε τον 5ο Φωτομαραθώνιο Κύπρου και την τελετή απονομών βραβείων στους νικητές και τέλος να παρουσιάσουμε ζωντανά σε συγκέντρωσή μας έναν Κύπριο φωτογράφο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από την άλλη σημείωσε, αντιμετώπισαν μεγάλη δυσκολία στο να πραγματοποιήσουν τα σεμινάρια και τις παρουσιάσεις που είχαν στον αρχικό τους προγραμματισμό με συγκεντρώσεις των μελών τους.

Στο διάστημα αυτό, πάλι, υπάρχει ο κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί με τον τρόπο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια η καθιερωμένη διεθνής εκδήλωσή τους, με τίτλο Public Art. Αυτή η δράση, εξήγησε ο κ. Σαββίδης, είναι ουσιαστικά μικρές εκθέσεις φωτογραφίας σε χώρους εστίασης στην Πάφο για ένα μήνα.

Με τα περιοριστικά μέτρα και την αβεβαιότητα για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση δεν είμαστε σίγουροι αν θα καταφέρουμε να την υλοποιήσουμε, συνέχισε.
Παρόμοια είναι και η δυσκολία τους με την καθιερωμένη ετήσια έκθεση Παφιτών φωτογράφων που χρονικά τοποθετείται τον Μάρτη, συμπλήρωσε.

Επεσήμανε, ωστόσο, πως το Δ.Σ. της ΦΕΚ-Τμήμα Πάφου κάνει ήδη ενέργειες για να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος ή χρόνος, ώστε να καταφέρουν να κάνουν και αυτές τις δράσεις τους. Τέλος, μελετούν τρόπους για παρουσίαση φωτογράφων από την Κύπρο και το εξωτερικό διαδικτυακά, κατέληξε.

Support Local Business