Εξανεμίζονται οι ελπίδες για χαλαρώσεις το Πάσχα- Ασφυκτιούν τα νοσηλευτήρια

Αυξημένη ανησυχία επικρατεί σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Κύπρος το τελευταίο διάστημα, ενώ τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων έχει εκτοξευθεί, ωστόσο, το πλέον ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα νοσηλευτήρια έχουν φτάσει στο «κόκκινο» εξαιτίας των νοσηλειών, γεγονός που προκαλεί φόβους για κατάρρευση του συστήματος την ώρα που αναμένεται ο αριθμός τους να αυξηθεί.

Ένα από τα βασικά κριτήρια είτε για χαλάρωση είτε για αυστηροποίηση των μέτρων ήταν πάντοτε η κατάσταση στα νοσοκομεία και με δεδομένο ότι μέχρι χθες Σάββατο νοσηλεύονταν με COVID19 270 ασθενείς, οι όποιες ελπίδες για χαλαρώσεις ενόψει Πάσχα φαίνεται να εξανεμίζονται.

Πηγές από την επιδημιολογική ομάδα αναφέρουν ότι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί, είναι να παραμείνουν τα μέτρα ως έχουν.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Απόψε αναμένεται σύσκεψης της επιδημιολογικής ομάδας ούτως ώστε να καταγραφούν οι εισηγήσεις της και να δοθούν στον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, ούτως ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Δεδομένης της κατάστασης, είναι αρκετά δύσκολο να δοθούν περεταίρω χαλαρώσεις, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες καταγράφηκαν τέσσερις θάνατοι ασθενών με COVID19, ενώ εντοπίστηκαν συνολικά 786 νέα κρούσματα.

Ασφυκτιούν τα νοσηλευτήρια

Επικίνδυνα δοκιμάζονται τα όρια των νοσηλευτηρίων εξαιτίας του αυξημένου αριθμού των νοσηλευομένων, φυσικό επακόλουθο των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά.

Μέχρι χθες Σάββατο νοσηλεύονταν συνολικά 270 ασθενείς με COVID19, εκ των οποίων οι 65 σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπο Χαριλάου, χθες βράδυ άνοιξε νέος θάλαμος για περιστατικά COVID19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται συνολικά 36 ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας έγιναν επιπλέον 9 εισαγωγές και αναμένεται ακόμα 1 εισαγωγή από την Πάφο.

Από τους 36 ασθενείς οι 2 νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στον θάλαμο Covid του Γενικού Νοσοκομείου Λαρνακας.

Ο χειρουργικός θάλαμος του ΓΝ Λαρνακας, με δυναμικότητα 28 κλίνες είναι πλήρης για αυτό χθες λειτούργησε για πρώτη φορά και ο ορθοπεδικός θάλαμος του γενικού νοσοκομείου Λάρνακας με δυναμικότητα τις 30 κλίνες.

Στο νοσοκομείο Αναφοράς, νοσηλεύονται 72 ασθενείς με τους 6 να βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης.
Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου, αναμένεται να ανοίξει ακόμη ένα θάλαμος, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Συνολικά νοσηλεύονται 950 περιστατικά Covid και non Covid στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλάνο του ΟΚΥπΥ προνοεί την ανάπτυξη πέραν των 300 κλινών σε κοινούς θαλάμους.

Support Local Business
Translate »