Έρχονται αγωγές κατά της Δημοκρατίας από επενδυτές

Θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς επένδυσαν και δεν θα λάβουν διαβατήριο μετά την κατάργηση του Επενδυτικού Προγράμματος.

Στα απόνερα της κατάργησης του Επενδυτικού Προγράμματος, η δυσαρέσκεια αριθμού επενδυτών, οι οποίοι έμειναν εκτός νυμφώνος, φαίνεται ότι ανοίγει νέο μέτωπο για την Δημοκρατία.

Τις επόμενες τους κινήσεις, που όπως όλα δείχνουν θα αφορούν αγωγές κατά της Δημοκρατίας, μελετούν επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, πρόκειται για πρόσωπα, τα οποία έχουν πραγματοποιήσει επενδύσεις στο νησί, με σκοπό και την απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου, αλλά έχουν χάσει, «το τρένο» της εξασφάλισής του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Χωρίς διαβατήριο

Αριθμός επενδυτών, τον οποίο δεν μπορούμε ασφαλώς να προσδιορίσουμε επ’ ακριβώς, ενώ έχουν ρίξει ρευστό και έχουν πληρώσει για την αγορά ακινήτων δεν μπορούν να ακυρώσουν τις επενδύσεις τους και να λάβουν πίσω τα χρήματά τους, παρά το γεγονός ότι δεν θα εξασφαλίσουν ποτέ το κυπριακό διαβατήριο.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι επιχειρηματίες που τους πώλησαν τα ακίνητα δεν υποχρεούνται να ακυρώσουν την αγοραπωλησία και να τους επιστρέψουν τα λεφτά τους. Συνεπεία τούτου κινούνται νομικά εναντίον της Δημοκρατίας. Βεβαίως και δεν πρέπει να διαφεύγει ότι πρόκειται για εκατομμυριούχους, οι οποίοι έχουν καταφύγει για νομικές συμβουλές σε δικηγορικά γραφεία τόσο της Κύπρου, όσο και του εξωτερικού καθώς θεωρούν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι έχουν εξαπατηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Covid19 και η Σέγκεν

Πρόκειται για επενδυτές, οι οποίοι δεν μπορούσαν, τουλάχιστον στις περιπτώσεις που εμείς γνωρίζουμε, να εξασφαλίσουν βεβαίωση Σένγκεν, γιατί λόγω κορωνοϊού δεν ήταν δυνατό να ταξιδέψουν σε χώρα της ζώνης Σένγκεν για να την εξασφαλίσουν. 

 Προχώρησαν όμως τις επενδύσεις τους στο νησί καθώς δεν είχε γνωστοποιήσει η Δημοκρατία ότι θα τερμάτιζε το Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με νομικούς φαίνεται να υπάρχει υπόθεση καθώς όπως μας λέχθηκε παραβιάζεται η αρχή της καλής πίστης και η χρηστή διοίκηση, ενώ τίθεται θέμα συνέπειας της διοίκησης.

 Βεβαίως όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πλέον στα δικαστήρια καθώς υπάρχουν αγωγές, που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Support Local Business
Translate »