Έρχεται νέα εφαρμογή ιχνηλάτησης κρουσμάτων–Τι πρέπει να γνωρίζουμε (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Λοϊζίδου- Νικολαΐδου, η οποία μίλησε για την νέα εφαρμογή στα κινητά, η οποία θα ιχνηλατεί από μόνη της τα κρούσματα.

Αρχικά ανέφερε ότι τον Απρίλιο υπήρχε μια παρόμοια εφαρμογή, με την οποία ιχνηλατούσε ο ίδιος ο χρήστης τις επαφές του δεκατέσσερις ημέρες πίσω, χωρίς να επικοινωνεί με καμιά άλλη συσκευή. «Τώρα έχουμε ενώπιον μας μια καινούρια εφαρμογή που έχει ως βάση την ενεργοποίηση Bluetooth».

Συμπλήρωσε ότι αυτή η εφαρμογή έχει ακολουθήσει τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις κατευθύνσεις που έδωσαν οι Επίτροποι των κρατών-μελών. Πρόσθεσε ότι δεν θα ανταλλάζει δεδομένα και είναι στη βάση της συγκατάθεσης. «Όλες αυτές οι εφαρμογές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν έρθει ενώπιον μας, είναι στη βάση της συγκατάθεσης».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εξήγησε πως, δεν θα είναι υποχρεωτική. «Αυτή η εφαρμογή δεν ενεργοποιεί γεωγραφική θέση και γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Προστασίας επέλεξε αυτές τις εφαρμογές».

Παράλληλα, ανέφερε ότι γίνεται ανταλλαγή κωδικών της συσκευής και ο χρήστης με δική του συγκατάθεση θα επιλεγεί να προωθήσει τους κωδικούς οι οποίοι θα αποθηκεύονται μόνο για δεκατέσσερις ημέρες στον επεξεργαστή.

«Ο πολίτης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή και εκτός Κύπρου», συμπλήρωσε η κυρία Λοϊζίδου.

Τέλος, εξήγησε ότι τις επαφές θα τις κρίνει ο επεξεργαστής. «Υπήρχαν κάποια θέματα για το ποιος θα είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας και οι εκτελούντες, γι΄αυτό έχει γίνει και η νενομισμένη διαβούλευση».

Support Local Business
Translate »