Αλλάζει ο χάρτης των αερομεταφορών στην Κύπρο! Σύμφωνα με πληροφορίες του PafosPress, από τον Ιούνιο του 2025 ξεκινούν απευθείας πτήσεις από την Πάφο (PFO) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.
Το νέο δρομολόγιο εντάσσεται στον καλοκαιρινό σχεδιασμό μεγάλης αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας, έπειτα από πολύμηνες διαβουλεύσεις με τη Hermes Airports και το Υφυπουργείο Τουρισμού. Η συγκεκριμένη εξέλιξη χαρακτηρίζεται ως στρατηγικής σημασίας, καθώς αναβαθμίζει σημαντικά τη διεθνή διασυνδεσιμότητα της Πάφου και ενισχύει τον τουριστικό και επιχειρηματικό ρόλο της περιοχής.
Η πτήση αναμένεται να εκτελείται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή με απευθείας σύνδεση διάρκειας περίπου 11 ωρών. Οι τιμές των εισιτηρίων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ξεκινούν από 599 ευρώ με επιστροφή.
Εκπρόσωπος της Hermes Airports δήλωσε στο PafosPress: «Η ενίσχυση της διεθνούς σύνδεσης της Πάφου αποτελεί βασική προτεραιότητα. Η πτήση προς Νέα Υόρκη ήταν στόχος εδώ και καιρό και είμαστε περήφανοι που πλέον παίρνει σάρκα και οστά».
Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κρατήσεις μέσω επιλεγμένων τουριστικών πρακτορείων.
Καλή πτήση και… Καλό μήνα!